| CristianCosmin28 a întrebat:

Pune o întrebare

Cauta

Caută întrebări şi răspunsuri
Adolescenţi
CristianCosmin28
Alege un răspuns câştigător
Salut.Am 15 ani si 3 luni si 1.85.Eu am neglijat miscarea pe perioada a8a deoarece m-am pregatit intens pentru evaluare nationala(am intrat la liceu cu media 9.63).Acum sunt pe profilul Mate Info Intensiv si nu prea am atat de mult timp ca sa fac miscare.La ora de sport cam de vreo 3 saptamani cand alerg la ora de sport simt cum m-ar impinge cineva in tibie de parca aceasta s-ar dezmortii iar cand termin exercitiile simt de la jumatatea spatelui in sus intepaturi si o caldura in zona respectiva.Cand merg pe drumul care duce la acasa mea dula vreo 500 de metri de mers pe jos ma dor picioarele ca si cum as fi mers km intregi. Ce credeti ca am? S-ar putea sa fie un semn ca mai cresc dar trebuie sa fac miscare? Ce parere aveti in legatura cu aceaste lucruri?

2 răspunsuri:
| Lepadatu_Stefan_1980 a răspuns:

Nu ai rezistenta in picioare, si din cauza asta suprasoliciti muschii ca vor face febra musculara. Singurul remediu este sa faci sport intr-un mod regulat.
Si ai dreptate, tu te afli in perioada de dezvoltare, si ai nevoie de cat de multa miscare pentru ca corpul tau sa se dezvolte
intr-un mod corespunzator.

| ShisuiUCH a răspuns:

Esti inca tanar rezistenta dispare daca nu o antrenezi e normal ca dupa o lunga pauza sa-ti fie greu. Dar la varsta ta daca te apuci in fiecare zi de alergat cate 30 de minute poti depasi aceste probleme. Cand esti in perioada de crestere este important un stil de viata sanatos pentru a te dezvolta armonios