"daca nu are toti ce se intampla?" -> sunt asimilati aia pe care ii are, ce sa se intample?
Combinand 2-3 tipuri de proteine "incomplete" la o masa, obtii o proteina completa.
Ajuta orice carne, lactat, praf proteic. Nu e nevoie neaparat sa combini cum zici.
Majoritatea celor de la sala unde eram eu, luau portii de carne, albus ou, lactate cumva sa aiba un 30-40 g proteina la o masa.
Iar imediat dupa antrenament bagau praf proteic cu dextroza, ca insulina provocata de dextroza sa bage rapid proteinele in fibra musculara obosita de antrenament.
Se luau 2-3 g proteina din astea per kg corp.
Nu am zis "neaparat", am zis doar ca exista si varianta asta.
Si faza cu dextroza e putin diferita, se ia cu pudra proteica dupa sala ca sa ajute la refacerea glicogenului. Daca iei DOAR proteina dupa antrenament, va fi folosita pentru refacerea glicogenului (adica IROSITA), de-aia se foloseste o sursa de carbohidrati simpli (dextroza, in exemplul dat de tine).
Proteinele complete conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali în cantități consistente. Iată câteva exemple complete de proteine:
Peşte.
Păsări de curte.
Ouă.
Vită.
Porc.
Lactat.
Surse întregi de soia (tofu, edamame, tempeh, miso).
https://health.clevelandclinic.org/......-proteins/
ThePathWalker întreabă: