| ForeverWarrior a întrebat:

Sal.Ce ziceti imi intaresc pumnii astfel sau le fac mai mult rau? Am avut un sac de box de piele care era umplut cu carpe, dar l-am umplut numai cu nisip acum.Are vreo 60kg.Folosesc fase si manusi de sac cand dau la sac, dar ma dor cam tare pumnii? Oare e din cauza ca e prima data cand dau intr-un sac asa greu sau nu e ok?

5 răspunsuri:
| dracu14 a răspuns:

Ca sa iti intaresti incheieturile ar trebui sa faci flotari in degete...

| vacarescu a răspuns:

Sacul de box cu nisip iti va afecta coloana in timp. Pentru protejarea pumnilor exista manusi. De obicei copilasi 13-17 ani dau cu pumnu gol pentru a se mandri la scoala ce julituri au ei in pumn. Dar 1. Raman cicatricii tot impu 2. Te doare ingrozitor si o perioada de 2-3 luni nu mai poti da la sac.

| dmdany07 a răspuns:

Hmm... Sper ca ai manusi de box sau macar d-alea de mma, nu d-alea de sala.(stiu cazuri laughing)
Daca te dor mainile ia o pauza de cateva zile, nu le forta si revii pe urma.
Ai grija cand lovesti sa tii pumnul strans si "blocat" sa nu se miste stanga-dreapta, da-i drept cu primele 2 sau ultimele 3 oase de la mana, nu haotic.
Daca vrei sa-ti intaresti oasele, ia o carte sau un teanc de foi ( cel putin 2.5 cm grosime). lipestele de un perete si da cu pumnul in ele sau le tii cu o mana si cu cealalta dai( drept!). Usor...usor, nu tare ca-ti rupi mana.

Am si eu un sac de ~45kg si pe mine ma dureau mai ales incheieturile cand dadeam la sac. Luam o pauza 3-5 zile si reluam. In timp mi-am rectificat forma si mi-am format stabilitate in incheietura si acum nu ma mai dor deloc.

| ForeverWarrior explică (pentru dmdany07):

Am manusi de box pentru sac si fase.Sacu nu se misca aproape deloc cand dau, deci e ok sa continui si daca doare la inceput?

| dmdany07 a răspuns (pentru ForeverWarrior):

Deci daca simti durere cand dai in sac opreste-te si fa o pauza cateva zile altfel o sa ai probleme mai grave. Iar cand reiei incalzeste-ti bine antebratul/incheieturile si nu forta prea tare ca sa n-o iei de la capat. E ok sa continui doar daca nu te doare. Oricum o sa-ti formezi in timp rezistenta