| Cricy a întrebat:

Sal'tare TPU. E 2 dimineata si n-am somn asa ca am decis sa ma uit pe CD la filmul "Stapanul Inelelor" si la un moment dat am pus pauza si am cautat gen niste memeuri si am gasit acolo gen
" Longbow, shortbow, crossbow, bilbo". Asa, intrebarea mea e care e diferenta dintre longbow si shortbow?
Dau funda.
P.S. scuze pentru categorie, am considerat o corecta

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Omule, longbow e cu totul alta arma decat bow. Este un arc facut dintr-o bucata, dar care prinde doua tesuturi de lemn cu rol diferit, are 2 m iar arcasul trebuie sa invete sa traga cu el de cand e copil; pe masura ce creste se face un arc mai mare. Iar in final, trage la peste o suta de metri o sageata care strapunge armura unui cavaler. Era pur si simplu arma de folosit impotriva cavalerului in armura; era o arma galeza, pe care in arena internationala o foloseau numai englezii. Ce se foloseste acum, este de fapt un hibrid intre bow si longbow; asta pentru ca ar trebui ca un om sa isi dedice viata de copil, ca sa se antreneze pentru longbow pur.

3 răspunsuri:
| LasleaIoan1972 a răspuns:

Daca citesti aici
intelegi clar diferenta
https://archerytopic.com/longbow-vs-shortbow/
in principiu
longbow este un arc obisnuit de dimensiuni mari

shortbow este un arc de dimensiuni mici ca arbaleta

| aXy99 a răspuns:

Un raspuns evident, dar cred ca este cel mai corect: longbow-ul este un arc mai lung, iar shortbow-ul este mai scurt laughing

| Cricy explică (pentru aXy99):

Cand am cautat pe net, crede ma ca mi se pareau de fix aceleasi dinensiuni.