Daca esti baiat du-te la sala de forta! dar depinde citi ani ai! daca ai 16-17 e timpul sai incepi
Pai poti incerca sa te apuci de un sport sau ca sa nu dai bani poti face aerobic:
http://www.youtube.com/watch?v=Sz1cV5StGU8
http://www.youtube.com/watch?v=EkzscyvXiwY&feature=related
Mul succes si sa stii e foarte folositor!:*
Fudnaa?
Pentru skandemberg te invat eu.In primul rand ai nevoie de cel putin o gantera, daca se poate reglabila. Pentru a-ti mari forta, e destul de mult lucru.Incepe cu niste flotari,ca sa iti pregatesti corpul pentru gantere, adica fa o saptamana flotari, din 2 in 2 zile:luni, miercuri, vineri.Fa 5 serii a cate poti tu de multe flotari. Apoi saptamana viitoare antreneazati bratele, cu gantere.Incearka sa ridici gretatea cea mai mare pe care o poti ridica,dar ai grija sa o ridici cum trebuie,cauta pe net ca o sa gasesti cum se executa corect exercitiile.Fa asa cum iti zic,luni- biceps,marti-antebratz(poti folosi flexorul daca vrei,dar e mai bine cu gantera), miercuri-triceps, joi-umeri+trapez si vineri-piept+spate.Incearca sa faci o incalzire inainte,dar nu stretching,incalzire, adica ridici mai intai o greutate foarte mica sa iti incalzesti bine muschiul, dupa aceea treci la treaba.Pentru fiecare grupa musculara, incepe cu o greutate mica, cu care faci 20 repetari, dupa care treci la o greutate mai mare, cu care reusesti 10 repetari, iar in final greutatea maxima cu care poti tu, intre 2-3 repetari. Daca nu ai inteles, iti dai eu exemplu:deci bicepsul, incep cu 5 kg, fac 2 seturi de cate 30 repetari,pentru fiecare mana, apoi cu 7, 5kg 20 repetari, apoi cu 10 kg 10 repetari si in final 15 kg pentru 3 repetari. Dupa aia o iau exact invers, pana ajung din nou la 5kg.Acelasi antrenament si pentru ceilalti muschi.intr-o luna se vor vedea rezultate, daca nu in muschi, in forta sigur.Eu am 1.77m si 65 kg, 15 ani,deci sunt slabutz, dar nu m-a dat nimeni la skandemberg pana acum, doar tata.Iti sugerez sa mananci cateva cubulete de ciocolata dupa antrenament, iar dimineata si seara, cat mai multe alimente cu proteine.BAFTA
Am 14 ani la sala nu prea am ce sa fac (am fost anul trecut) e ceva dar vreau sport de casa fara sala un coleg de al meu are vitamai muschii si nu a mers la sala iar paynehunter daca imi spui si aparate cu care sa imi antrenez bicepsi si astea in afara de gantere iti dau funda
Cu mine vb? Mi l-am schimbat de 15 mii de oriam 17 ani acu.E vechi comentariul.