| ionutz70 a întrebat:

As vrea si eu un program de flotari si tractiuni la bara cum sa le fac cate si din cat in cat timp. dau funta!

Răspuns Câştigător
| Gray77 a răspuns:

Salut, fac BodyFitnes de 3 ani, consider ca stiu multe despre corpul omenesc.
In primul rand vezi cate flotari poti face, apoi impartele pe serii daca poti face cam 40 (un ex) iimparte seriile pe cate 15. Iti iei 3 scaune 2 le pui paralel si celalalt in spate atata cat sa-ti pui picioarele pe el, asa imi vei intinde pieptul destul de mult incat sa lucreze 100%, apoi stai cu picioarele pe un singur scaun si fa folotari asa, pui presiune pe pieptul superior, si pe cele 2 scaune paralele cu picioarele jos pui presiune pe pieptul inferior.
La tractiuni iar,vezi cate poti face la biceps,spate, daca pai executa la bara atunci iti garantez ca poti lucra toate grupele musculare,umeri,abdomenul, picioare, brate, uitete pe net la tutoriale, as putea sa-ti spun eu dar ar durea destul de mult sa-ti explic la fiecare grupa ce fel de exerciti trebuie sa efectuezi, am sa-ti spun pe scurt :
1>biceps, tii priza(distanta dintre maini) la nivelul umerilor.
2>antebrat, la fel doar ca intorci palma sa prinzi bara opus fata pe biceps
3>spate,priza mai lata cu 10cm de umeri si te ridici cu fata la bara/sau te ridici ajungand cu ceafa la bara
4>umeri,faci prinza cu 20 cm de la umeri, si te ridic din umeri, incluzi si un pic trapezul
6>abdomen, te prinzi cu mainile de bara si ridici picioarele fara sa faci balans in sus cat poti tu, indicat ar fi sa atingi bara cu varful picioarelor
7>triceps, te ridici desupra barii sa stai in maine si te cobori incet in jos din maine fara sa misti antebratul.
Sper ca te-am ajutat.

8 răspunsuri:
| NameoftheCentury a răspuns:

Poi faci in fiecarezi 500 flotari si 450 flotari la bara.

| Cr7adi a răspuns:

Buna poti face in 4 serii a cate 15-20 de repetari si flotarile si tractiunile.Tractiunile le poti face cu priza larga pentru spate (daca poti, sunt mai grele)Ai grija nu in fiecare zi ca te supra antrenezi si o sa ti se atrofieze muschii. Daca vrei muschi calumea du-te la o sala i-a proteine din carne alba peste dar si fasole si te faci mare. Sper ca te-am ajutat.Mult noroc in viata!

| ScarRz a răspuns:

Poti sa faci o zi flotari o zi tractiuni, 5 serii. Ca sa vezi cate trebuie sa faci, faci prima serie pana nu mai poti, in a doua serie cate ai facut la prima si la ultimele 3 serii scazi cate 2-3, la sfarsitul fiecarei serii stai in pozitie incordata ( la flotari de ex cat mai aproape de pamant fara sa-l atingi cu altceva din afara de mainile si varfurile picioarelor ) 10-15 secunde. Ideea este sa faci exercitiul pana la epuizare, daca nu simti ca te doare nu faci ceva bine. Daca abia acum incepi si faci febra musculara a doua zi, nu te opri, faci mai putine in cele 5 serii dar ideea e sa nu faci pauza zilele in care ai febra musculara.
ps: nu manca o ora inainte si dupa
pss: pauza dintre serii sa nu fie mai mare de 1 minut

| baubomb55 a răspuns:

Sal.
aici nu e treaba de cat trebuie sa faci si din cat in cat timp, aici trebuie sa faci flotari pana la epuizare dupa care stai cateva min pana simti ca ti-ai revenit dupa care inca o serie si tot asa...la fel si cu tractiunile.la tractiuni sunt mai multe tipuri depinde ce muschi vrei sa dezvolti; este pentru trapez, piept si si aia de la gat; este pentru piept si bicepsi si toata partea asta etc.Tu trebuie sa lucrezi pana la epuizare.P.S- daca nu ai mai lucrat grupele alea de muschi de mult si faci febra la ele sa faci o pauza, deoarece poti sa iti rupi vreun muschi

| Gray77 a răspuns (pentru Gray77):

Iti vei intindelaughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru NameoftheCentury):

Antrenament de copil mic si firav, cu care te supra-antrenezi de te ia gaia si iti pierzi si bruma de muschi firavi pe care ii ai deja.

Ce mai putin stupid nu stii?

| Cosmin86 a răspuns (pentru baubomb55):

Tractiuni pentru piept? INDIFERENT cum le faci, NU LUCREAZA DELOC PIEPTUL.

Tractiuni = spate, deltoid posterior, biceps, INDIFERENT cum le faci, in functie de priza intra mai mult sau mai putin alta grupa

| PLAYERZ a răspuns:

Poti face in felul urmator :superserii de flotari si tractiuni.Fa mai intai 3 serii a cate repetari poti face pauza maxim 30 de secunde, asta pentru saptamana 1 in fiecare dimineata.pentru saptamana a 2-a iti recomand sa faci tractiunile si flotarile separat si nu in superserii {incearca flotari cu sprijinire pe scaun si tractiuni cu priza larga la ceafa, dar ai grija ca aceste tractiuni ti-ar putea sclinti umarul foarte rau.de asemenea iti recomand flotarile la plan inclinat pe scaune sau la aparat.ps incearca acest antrenament pana faci cel putin 15 repetari fara nici o problema