| tekken13 a întrebat:

Am 13 ani si 1, 52 m si de curand m-am apucat de gantere. Vreau sa stiu daca imi afecteaza cresterea(daca da, cum ar trebui sa exersez fara sa am probleme cu ea)? Dau funda!
P.s:Sper sa nu aud: "esti prea mic" sau...
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Andrei123654789 a răspuns:

Apucandu-te de gandere iti va mari masa musculara ok? Dar muschii tai si corpul tau de abia de aici incepe sa se dezvolte iar tu daciti vei incetini cresterea(nu mult) dar da. Daca vrei sa ai muschi poti incepe sa consumi mai multa carne, ciuperci si soia si alte produse bogate in proteine si sa faci sport. Spun ca e cea mai buna alegere. Daca vrei sa stii de ce afecteaza crestera, este fiindca atunci cand ridici greutati in os au loc microfisuri ce sunt reparate de organism cu calciul ce ti-ar fi fost de folos la dezvolatare nu la intarire si reparare ca in cazul microfisurilor.

4 răspunsuri:
| paulmicutz a răspuns:

La varta ta e putin cam frageda pentru a te apuca de sala. Dar te afecteaza exercitiile pentru spate si picioare in special. Daca tot vrei sa lucrezi lucreaza cu greutati mici.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Andrei123654789):

"in os au loc microfisuri" esti complet pe langa.

in fibrele musculare au loc microfisuri, NU IN OASE.

| JohnnyBi a răspuns:

Speri sa nu auzi ca esti mic. Pai esti mic. La varsta aia ai cam la fel de mult testosteron ca o gaina. Fara hormon de crestere nu faci nimic. Pierzi timpul aiurea si iti risti si incheieturile cu greutati. Nu are legatura cu inaltimea, dar cu dezvoltarea ta armonioasa fizic da. Iti strici incheieturile. La varsta ta alea sunt prea firave sa suporte greutati. Nu sunt facute la 13 ani sa faca ce vrei tu.

Daca nu vrei sa asculti da-te cu capul de pereti si tot aici vei veni sa te plangi de complicatii

| Andrei123654789 a răspuns (pentru Cosmin86):

Scuze voiam sa spun microfracturi.Crapaturi la nivel microscopic in oase ce sunt astupate de organism cu un material mai tare decat anteriorul.