| Stef0909 a întrebat:

am 13 ani si as vrea sa ma apuc si eu de sala...ce exercitii imi recomandati.vreau macar pana incepe scoala sa se faca putin. Funda!
Ps: eu sunt cam micut de inaltime asa ca vreau niste exercitii care sa nu-mi afecteze cresterea ca am auzit ca exercitiile cu halterele efecteaza cresterea oaselor.
Multumesc:X

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Pentru muschi ai nevoie de PROTINE, nu de fructe si legume, alea le consumi pentru sanatate. Proteine de calitate = carne, lapte, branza, oua.

Apropo, muschii cresc in perioada de odihna, NU cand ii lucrezi, daca faci tractiuni si flotari zilnic o sa progresezi foarte lent ( supra-antrenament ), un muschi are nevoie de 48 de ore dupa un antrenament intens.

10 răspunsuri:
| DannyNick a răspuns:

Sala te fece sa ramai asa cum esti cu inaltimea, daca vrei sa te si inalti incearca basket, inot etc.

| AK47 a răspuns:

Parerile sunt impartite: unii spun ca culturismul opreste cresterea, altii spun ca nu.
Poti face 2-3 antrenamente cu greutati mici si repatari multe ca sa nu iti afecteze cresterea.
Citeste acest articol care te ajuta: http://www.getfit.ro/sanatate/anatomie-fiziologie/crestere-in-inaltime.html

Parerea mea este sa astepti pana la 17-18 ani sa te dezvolti si apoi te poti apuca de sala intr-un mod serios.
Este decizia ta, insa eu cred ca ti-ar sta mai bine inalt si cu muschi decat scund si cu muschi.
Sper ca te-am ajutat.

Răspuns utilizator avertizat
| Stef0909 explică:

Deci eu trebuie sa inteleg de aici ca daca fac sala nu afecteaza sistemul meu de crescut nu?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Stef0909):

Nu, trebuie sa intelegi ca asa ceva intrebi un medic sportiv, si nu pe TPU unde 90 % din utilizatori sunt copii mici fara nicio experienta in acest domeniu

| Trasnea_Vladut_Andrei_1993 a răspuns:

Salut da ca sa faci muschi smecheri, abdomen smecher iti trebuie niste exerciti grele dar or sa dea roade : 1 : inotul ajuta sa faci abdomen bun, sa faci muschi, si de coloana este el bun dar nu asta conteaza, 2 : de dimineata trebuie sa faci un rand de exerciti de exemplu : 20 de abdomene, 30 genoflexiuni, si 10 flotari, 10 tractiuni si sa mananci adica fructe si legume nu chiar numai fructe si legume dar in fiecare zi 2 fructe 2 legume si seara tot la fel si o sa ajungi la niste muschi si la un abdomen smecher! bafta in continuare! fundita?

| Stef0909 explică (pentru Trasnea_Vladut_Andrei_1993):

Si cam in cat timp o sa ajung la niste muschi? cool

| AK47 a răspuns (pentru denis988):

Este adevarat ceea ce spui tu despre ridicatul greutatilor deasupra capului, insa si antrenamentele dese fac ca hormonii de crestere sa actioneze pentru refacerea organismului si astfel poate fi influentata inaltimea. Sunt si alte aspecte (nu numai inaltimea) pentru care culturismul nu este recomandat la varste fragede. Oricum, decizia este a baiatului.

| Cosmin86 a răspuns (pentru AK47):

Culturismul stimuleaza hormonul de crestere => nu poate decat beneficia in cresterea in inaltime

| Marwell a răspuns:

Eu am facut niste exercitii care au avut rezultate foarte bune, am crescut peste 5 cm de la ele, uite le gasesti aici, are si in format video: http://wp.me/P3hgwB-23