| neadausmisdadsan41 a întrebat:

Am 14 ani si nu stiu sa inot. Am cateva intrebari:
- conteaza daca trag aer pe nas sau gura inainte sa ma scufund?
-ce trebuie sa fac sa nu-mi mai intre apa in nas, unele persoane mi-au zis ca lor nu le intra apa in nas si mie imi intra si in cada si ma ustura
- mi se poate intampla ceva daca-mi intra apa in urechi?

Răspuns Câştigător
| SpataroGiorgio a răspuns:

Salut! Fac inot de la 4 ani ( am 14 ani acum) si eu cred ca te pot ajuta.
- Daca tragi aer in plamani inainte sa te scufunzi trebuie sa il folosesti corespunzator. Adica sa nu il expiri pe tot dupa 5 secunde ce te-ai scufundat. Incearca sa expiri cate putin dar de mai multe ori.
- Ca sa nu iti intre apa in nas incearca sa iti blochezi cumva narile (adica te gandesti ca esti la un concurs in care trebuie sa iti tii respiratia).
- Nu, nu patesti nimic daca iti intra apa in urechi. Daca iti intra apa in urechi incearca sa 'topai" (sa sari de multe ori) pe piciorul cu apa in urechi si cu capul pozitionat orizontal pe partea cu urechea infundata.
Succes la balacit! Funda?

2 răspunsuri:
| percutor a răspuns:

Apa iti intra in nas sau gura in urmatoarele situatii: 1) iti ti gura deschisa. 2) incerci sa inspiri pe nas cand stai in apa. Incearca sa scoti aer pe nas cand esti sub apa, exerseaza chiar si in cada. In urechi daca iti intra, va iesi

| neadausmisdadsan41 explică (pentru SpataroGiorgio):

Ma refeream daca conteaza daca trag aer pe nas sau pe gura inainte sa ma scufund