| 524fhxj a întrebat:

Am 15 ani și sunt destul de slabuț și gen vreau sa cresc puțin mai mult in masă musculară. In afară de sala ca nu am posibilitatea sa merg la așa ceva

Răspuns Câştigător
| Jigokunokishi a răspuns:

Deci, poti face acasa exercitii cu greutatea corpului. Faci flotari, genoflexiuni, tractiuni la bara, abdomene... Trebuie sa mananci bine, ar trebui sa consumi circa 2500 de calorii/zi. SA consumi alimente bogate in proteine si multi carbohidrati. Daca te apuci sa faci exercitii trebiuie sa stii ca nu e bine sa faci exercitii pentru o grupa musculara in fiecare zi. Azi faci flotari, maine faci tractiuni, poimaine picioare si apoi reiei. Abdomene poti face zilnic. Gasesti pe Youtube diverse tipuri de flotari prezentate de la usoare pana la cele cu dificultate mare. Incepi cu flotari simple si cand deja poti face 30 de flotari simple corecte, incepi sa faci diverse tipuri de flotari. In felul asta se vor dezvolta muschii. Trebuie sa faci exercitii care sa te solicite, din care sa nu poti face mai mult de 20 de repetari. Si sa ai grija intotdeauna la executie, sa executi corect exercitiul cas a nu te accidentezi. Sper ca te-am ajutat.
Funda? happy

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La 15 ani, este necesar sa faci mult, foarte mult sport si sa te hranesti sanatos cu mancare reala, de aceea te sfatuiesc sa te inscrii la un club si sa te apuci de un sport, care te va ajuta sa te dezvolti frumos si sanatos.
Masa musculara se dezvolta odata cu tine, mancand sanatos si facand sport.

| Arrows a răspuns:

Vrei sa cresti in masa musculara dar nu vrei sa mergi la sala? mhh sincer trebuie sa stii ca este foarte greu sa faci asta. Pentru inceput daca ai in plan sa faci acest lucru trebuie sa iti faci un program alimentar sau macar o alimentatie bine echilibrata si in care sa fii in fiecare zi intr-un surplus caloric. Dupa intervine si antrenamentul, poti sa faci cateva exercitii pentru diferite parti ale corpului, poti sa faci antrenamente acasa dar o sa fie greu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Jigokunokishi):

De ce sa faca abdomene zilnic? Tot de 1-2 ori pe saptamana, ca orice alt muschi.

30 de repetari? vrei sa faca masa musculara cu atatea repetari?

apuca-te de sah

| Jigokunokishi a răspuns (pentru Cosmin86):

Un tip care e antrenor zicea ca muschii abdominali nu sunt ca ceilalti muschi si pot fi lucrati si zilnic, daca nu ii suprasoliciti. Eu fac abdomene de 2 ori pe luna si oricum e vizibil bine abdomenul. Cat despre cele 30 de repetari, era vorba la inceput. Apoi face diverse variatiuni de flotari si maxim 15 repetari sau pana in 20, depinde de exercitiu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Jigokunokishi):

De preferat pana in 8 repetari. Cand poti peste 8, maresti greutatea. Spre ex. la tractiuni la bara, eu leg 30-35 kg de mine, ca sa nu fac peste 8.

p.s.: orice idiot e antrenor in ziua de azi. documenteaza-te mai bine. Ai fi avut fix acelasi abdomen (poate chiar mai bine) facand 1 data pe saptamana, in loc de zilnic.

p.p.s.: daca tu iei sfaturi de la antrenorul ala... schimba-ti antrenorul.

| Jigokunokishi a răspuns (pentru Cosmin86):

Asta cu 8 repetari credeam ca e valabila mai mult in ceea ce priveste culturismul. Cei care fac calistenice, si care aveau ceva ani de practica, am vazut ca recomandau in jur de 15 rep, undeva intre 12 si 15. Asta am vazut la cei care fac clipuri pe Youtube. Cat despre abdomene, eu personal fac odata pe luna abdomene. Muschii imi sunt formati, doar trebuie sa am grija sa nu se depuna prea multa grasime. Si multumesc ca m-ai luminat cu privire la aceste lucruri, pare-se n-am avut o sursa buna de informatii.