| Adrian_Andrei_1992_42TI a întrebat:

Salut, am 16 ani 1, 74 si 60 kg. Doresc ca sa imi lucrez putin abdomenul in senul ca vreau sa mai dau jos si incet incet sa-l definesc. Am citit pe net ca trebuie sa iau suplimente si sa mananc de 6 ori pe zi si sa tin dieta si tot felul.
Acuma vreau sa ma apuc serios de treaba doar ca nu stiu cum sa incep deoarece, nu tin dieta deoarece nu sunt gras sau ceva si nu am nevoie sa fiu foto model cu patratele. Eu ma gandeam la faptul ca daca as creste numarul de mese pe zi iar alimentatia ar fi : fara mancaruri prajit ( doar rar ), sucuri naturale ( gen : Santal de mere etc. ), mancaruri : cate un fruct cate un sandwich. Acuma eu am facut in jur de 2-3 luni sala dar nu am pus accent pe abdomen.
Ce imi puteti recomanda? Cum ar trebui sa fac
Precizez ca nu o sa ma apuc sa iau pe proteine deoarece va veni vremea cand nu voi mai avea timp sa fac constant si vreau sa raman cu ce am muncit.

12 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Suc natural gen santal. 5% fruct in rest zahar cu galeata si coloranti si conservanti. dap, e mult mai bun decat cola. sper ca observi sarcasmul sa nu mi-l explic.

din ultima ta remarca inteleg ca esti complet pe langa, genul de om prost care crede ca de la SUPLIMENTE (NU PROTEINE) ti se intampla ceva si ca nu sunt naturale. ia mai cauta tu net ca esti pe langa subiect.

ca sa iti explic pe scurt: cu si fara suplimente este acelasi lucru la corpul tau, doar timpii de crestere sunt diferiti. cresti mai repede cu suplimente SI ATAT. nu scazi mai repede, nu pica pielea pe tine, nu mori de la dureri de inima, nu te mananca in fund mai des, nu nimic. DOAR cresti mai repede. atat.

| Adrian_Andrei_1992_42TI explică (pentru JohnnyBi):

Ce suplimente ar trebui sa iau sau cum si cat?
Si am citit ca e de ajuns daca antrenez abdomenul de 3 ori pe saptamana.
Eu fac 4 zile pe saptamana la sala. Miercurea e zi de odihna.

| JohnnyBi a răspuns (pentru Adrian_Andrei_1992_42TI):

Ai alimentatia pusa la punct? ai ajuns sa stagnezi natural? eu am luat suplimente dupa cateva luni de sala dupa ce am inteles in ce limite se incadreaza corpul meu, aveam alimentatia bine batuta in cuie. etc. ai ajuns la punctul asta? ok. gold whey standard 1/2 cupe dupa antrenament eventual una dimineata cum te trezesti daca vrei. atat.

da, abdomenul 1 data la 48 de ore e perfect. mai des = prost, mai rar = nu creste la fel de repede, teoretic. vezi cum merge in cazul tau. limitele astea sunt generale, nu la fiecare caz in particular.

Alimentatia la mine pentru abdomen ar insemna : fara mancaruri prajite ( foarte rar, evenimente ceva etc. ), legume ( rosii, castravaeti ) le combin cam cu orice fel de mancare ( felu 2 ), fructe ( mere, banane ). Cand mananc nu mananc pana sa iasa pe gura afara. adica asa sa tina de foame temporar.
Si mers foarte des cu bicicleta happy
SI ce inseamna suplimente, ajuta la cresterea masei musculare? sau la ce ajuta, ce si cum?

Depinde de scop. sunt suplimente pentru masa musculara, definire, slabire, ingrasare, etc.
de ex:
1. gainerele se folosesc sa pui kg pe tine. adica se bazeaza pe carbohidrati.
2. fat burnere sunt folosite pentru arderea grasimilor, deci ajuta la slabit si/sau definire musculara
3. aminoacizii se folosesc in perioada de definire in special.

deci exista N tipuri de suplimente folosite la diverse scopuri

Definire / masa musculara happy

Alege una. nu poti pe amandoua. cer regim diferit alimentar si antrenament.

Nu imi poti lasa ceva date de contact? Sa vorbim mai bine altundeva?

Doar skype sau steam

Skype e ok.

Johnny.ro3