| Mariusika1312 a întrebat:

am 16 ani inaltime 1, 80 greutate 63 Kg. Vreau sa imi cumpar niste proteine bune daca puteti sa imi da.ti un sfat, fac sala de 2 luni si nu se observa nimic. Cu respect!

6 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Daca nu se vede nimic :

1. nu mananci cum trebuie
2. nu te antrenezi cum trebuie
3. ambele de mai sus

Tind sa cred ca e varianta 3.

Tu ce proteine bune iei acum? Care sunt sursele tale de proteine si de cate ori pe zi?

| Mariusika1312 explică (pentru Cosmin86):

Nu mananc de aceea vreau sa imi cumpar proteine.
antrenamentu este bun

Mananc doar 3 mese pe zi... de aceea vreau sa imi cumpar proteine. Daca potis sa-mi recomanzi unele bune. Ms "Gfx8" sunt bune?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mariusika1312):

Da. Dar gfx 8 nu inseamna "proteine", inseamna un weight gainer bazat pe proteine si carbohidrati.

Are multi carbohidrati si ceva creatina, pe langa proteina, ceea ce te-ar putea ajuta.

E bun. Dar si mai bun e Serious Mass de la Optimum Nutrition, costa cam la fel, dar are putin zahar ( gfx are mult zahar, singurul dezavantaj ).

Vreau sa vb ceva in privat daca poti sa-mi dai si mie id de Mess sau ceva.Cu respect!

| indilaa a răspuns:

Salut

Deci in primul rand ignori sfaturile de la copiii mici cu "te umfli" sau "te desumfli" sau nu stiu ce legat de artere.

Ideea e simpla, ai nevoie de 2 grame de proteine / kilogram-corp ca sa cresti in masa musculara, altfel tragi degeaba.

Astea le obtii din mancare+suplimente (90 % din mancare si 10 % din suplimente), baga mai mult de 3 mese pe zi bogate in proteine ( carne, lapte, branza, oua ), una din mese sa fie la 30, maxim 60 de minute dupa antrenament, e cea mai importanta masa si sa fie obligatoriu ceva de genul piept de pui + orez sau peste, etc.

Doar o luna nu rezolvi nimic, iei 6 luni sau 1 an si apoi poti sa te opresti si sa continui fara, cu toate ca nu vad rostul.

Tine minte, in ordinea importantei conteaza : alimentatia, odihna ( de multe ori neglijata ), antrenamentul ( 90 % din cei care merg la sala se antreneaza incorect ) si abia apoi suplimentele.