| Jowood a întrebat:

Salut,am 17 ani, am 1, 86 inaltime, 70 kg, am facut sala 2 luni si nu prea se observa vreau sa iau niste proteine sau altceva care nu-mi dauneaza sanatatii, nu prea ma pricep tocmai de aia intreb, sa nu fie nici preturile exagerate deoarece nu vreau sa ma fac animal mare, doar sa cresc in masa musculara si ma voi tine de sala..as dori niste proteine si niste sfaturi

10 răspunsuri:
| Adrianetc a răspuns:

Pai dupa 2 luni normal. ce nerabdator esti frate. proteinele nu dauneaza, ele practic sunt proteine luate din lapte carne oua. ia si tu mega mass sau total mass.dar intai implineste si tu 18 ani ..si pana ajungi major fa sala. salut

| Cosmin86 a răspuns:

Pai dupa 2 luni e normal sa nu se observe mare lucru happy

Cate mese mananci pe zi? Asta e cel mai important, de 10 ori mai important decat suplimentele cu proteine.

Ai un program de antrenament bun?

Si, cati bani vrei sa dai lunar pe proteine, dar concret.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Adrianetc):

Salut
mega mass si total mass nu sunt "proteine", sunt gainere ( adica au cantitaea de carbohidrati dubla fata de proteine, au doar 30 % proteine ), si se ia cand esti slab, la 70 de kg nu cred ca are rost.

Prin "proteine" de obicei se intelege un concentrat proteic, ceva cu 80-90 % proteine.

| Adrianetc a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu am stiut asta, mersi

| EaSports a răspuns:

Imi pare bine ca te ocupi c sala, dar nu-ti recomand ca sa intrebuibtezi ceva prafuri. Ele sunt de folos mare, dar mai pe urma toti muschii se lasa in jos si nu arata deloc frumos. Orisicare praf sau altceva contin ceva contrariu sanatatii. Ocupate mai departe cu sala, efectul este mult mai tirziu. succese.

| Jowood explică (pentru EaSports):

Mananc de cel putin 3 ori pe zi, nu e asta o problema, mananc mult si bine, dar nu se pune pe mine, sunt cat de cat slab.

| Cosmin86 a răspuns (pentru EaSports):

Muschii se lasa in jos? asta e o aberatie de copil mic, muschii NU se lasa, doar grasimea se lasa.

Si cum sa contina ceva contrariu sanatatii? Poate cel mult AJUTA la sanatate, tu chiar nu te pricepi DELOC?

| EaSports a răspuns (pentru Cosmin86):

Ma scuzi prietene, dar daca nu ma gresesc tu ai ramas in urma cu ceva teme. Acolo unde sunt muschi, grasimea nu e atiti de mare incit sa se lase in jos. Dar daca vrei sa te tii ca cunsoti multe ramine de vazut. Incearca pe propria piele utilizarea acestor prafuri pentru marirea muschilor si vei vedea ca la imbatrinire muschii se vor lasa. Mai intereseaza-te, dar daca esti prea interesat, atunci ramine sa fii tu cu ideile tale si eu cu ale mele. Fiecare are dreptul la opinii. Succese mai departe.

Am utilizat 2 ani si apoi am avut pauza 5 ani si nu s-a lasat nimic. Explicatie?

Stallone are 65 de ani si a folosit toata viata prafuri, chiar si steroizi ( care intr-adevar sunt toxici ) si uita-te cum arata, NU atarna NIMIC pe el.

In schimb eu personal cunosc multi oameni pe care atarna carnea si NU au luat prafuri niciodata, au luat in schimb shaorma, bere, cola, mici la gratar, etc.

Iar eu citesc despre "prafuri" ( suplimente alimentare de fapt ) destul de des, am participat si la seminarii de nutritie, sunt destul de bine documentat in domeniu.

Uita-te si la joe weider cum arata la 90 de ani si la altii.

Apropo, cand nu te mai antrenezi muschii "scad" oricum, daca ai luat prafuri scad chiar mai LENT.

Mai ai mult de citit, iti recomand sa incepi pe doctor.info, sa vezi parerea medicilor despre aceste suplimente. EU le recomand oricui oricand, chiar si celor care nu fac sport, sunt tot din MANCARE facute.

Sincer, din poza vad ca esti sportiv sau macar faci sport, nu mai spune asemenea aberatii.

Opiniile trebuiesc formate in urma unor dovezi stiintifice, nu sa te iei dupa oameni care habar nu au ce inseamna glutamina sau nu au citit o carte de nutritie in viata lor, dar "stiu ei" ca muschii se lasa ( apropo, muschii se lasa = revin la forma initiala, adica o sa arati la fel ca inainte, poate un pic mai bine ).

Nu iti forma opinii decat dupa articole stiintifice si demonstratii practice.

Bafta