| Glav a întrebat:

Salut!
Am 17 ani jumate și am înălțimea de 198cm.
Fac sala de ceva timp și am 100 de kg.
Este ok sau mai trebuie sa pun în greutate?
Când ma uit în poze pe telefon, par slăbănog...
Păreri?

14 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Sa pui pe tine? Poate sa slabesti...

| Irinelp a răspuns:

Ar trebui să mai slăbești nu să mai pui pe tine, folosește aplicația calculator imc care îți spune cât ar trebui să ai în greutate în funcție de, vârsta, înălțime și greutatea pe care o ai.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Are 1.98, cunosc si eu pe cineva care are 2 metri si 100kg si nu prea se vede...

| zilog a răspuns:

Trebuie să ajungi la 85 Kg pentru înălțimea ta
altfel riști să uzezi strici spargi rupi discurile intervetebrale L4

| zilog a răspuns (pentru zilog):

Incercă să mănânci si salată!
De când nu țî-ai mai făcut o salată să umple stomacul cu frunze de salată orșii ceapă verde castraveți ridichi puțin pătrunjel verde varză crudă sfeclă dcă îți place câteva rondele de morcovi murați câteva măsline verzi putin ulei de măsline si puțină lămâie si ce mai vrei tu
să umpli stomacul la o masă cu salată

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai destulă greutate.

| morfeo a răspuns (pentru zilog):

Ce tot aberezi cu salata? La aproape 2 metrii omul asta trebuie sa manance 2500-3000 kcalorii pe zi.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Eu cred ca este suficient atat happy

| Vântulalb a răspuns:

Sa mai pui? Exclus. Trebuie sa slabesti. Esti deja obez chiar daca ai 198 cm. Ia in calcul ca ai DOAR 17 ani! Nu te uita la poze, uita-te la cantar.

| raMLesS a răspuns (pentru morfeo):

Zilog asta are probleme psihice, nu-ti bate capul, chiar nu e cazul.

| aXy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu stiu ce sa zic. Si eu am 1.87 si la 90 de kg as fi obez. (daca kg aditionale n-ar fi de masa musculara, ci grasime, bineinteles)
Si eu cunosc pe cineva de ~1, 95 si la 90 de kg parea normal, dar cand si-a dat tricoul jos arata destul de rau. Ca sa fii supraponderal nu trebuie sa iti atarne burta, atentie laughing

| Glav explică:

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri!
Eu am un prieten care are 185 și 90 de kilograme și el nu este gras, da asta eram îngrijorat în legătură cu greutatea!

| costicj a răspuns:

Nici nu m-am obosit să citesc mai mult de 3 aberații consecutive. Pentru voi e asta, iar mai jos o să scriu pentru acest băiat; 1.98 si 100kg e ca mine la 1.91 si 97kg aproximativ. Știți ceva? Le-am avut, cu doar 11% grăsime și după 4 ani de pauză, fără regim etc. Dacă vă arăt poze de atunci, vi se împiedică cerebelul și o să spuneți că mint. Știți voi de toate, repede. Cine zicea de 3k calorii, măcar tu știi ceva pe acolo. Poate ajunge și la o medie de 5k kcal pe zi din cauza sportului.
Revenind la întrebarea în sine: sunt mai mulți factori de luat în calcul:
- te simți bine în corpul tău? (Medical vorbind, nu estetic)
- simți că-ți neglijezi nevoile alimentare și fizice pentru forma ta actuală?
- vrei să-ți definești musculatura, sau mergi pe semi-bulk?
- pentru ce te antrenezi mai exact? (Tine de autocunoastere)
De preferat încearcă să te antrenezi pentru o perioadă doar pentru plăcerea și menținerea ta. Iar faptul că par slăbănog, e din cauza înălțimii, în special dacă în ciuda kg, nu ai spate lat și umeri lucrati să te lățeascâ puțin (v type ul ăla)
Totuși ai grijă la exercițiile de push paralel cu coloana, deși ai masa osoasă destul de grea, cu siguranță, tot nu ți s-au maturizat perfect oasele. Dacă vrei să te trimit la sursa mea de informare, dă-mi mesaj în privat.

| Glav explică (pentru costicj):

Salut!
Inca nu fac exercitii de push paralel cu coloana, este exact cum ai spus tu, nu mi s au dezvoltat complet oasele!
Cred ca mai cresc cativa cm pana la 18-19 ani...
Ms mult de sfat si pentru cat ai scris!
Am ajuns sa cred ca 100kg este prea putin asa ca am ales sa mai iau in greutate, am acum 115kg si ma simt ok in corpul meu!
Mananc destul de mult, dar fac sala plus ca si alerg deci este ok!
Eu ma antrenez pentru a arata bine, putin superficial, stiu, dar inainte eram inalt si slabanog happy, ma uit la fotografiile mai vechi dinainte sa fac sala si nu mi vine sa cred cat m-am schimbat!
Iti multumesc inca o data pentru sfaturi!