| zislionelmessi a întrebat:

Salut,am 18 ani cum imi dau seama daca mai cresc in inaltime? Si daca, ma tin de o bara sau ma duc la inot mai pot influenta cu ceva inaltimea.?

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nupe, cresterea in inaltime se opreste pe la cel tarziu 16 ani...
Sportul are un oarecare efect(dar mic) asupra inaltimii: cei mai importanti facturi sunt alimentele consumate in primii 2 ani de viata si genetica...

| darrio2007 a răspuns:

Vei mai creste dar foarte putin. Depinde si de genetica organismului tau.

| Adry05 a răspuns:

Tarziu, trebuia asta mai demult, acum nu mai ai ce sa faci

| Violleta2022 a răspuns:

La 18 ani, sansele sunt minime sa mai cresti in inaltime.
Cat priveste tinutul de bara sau statul in cap, maini sau alte degete, cred ca este de amuzament, pentru ca nu influenteaza cu nimic lungirea oaselor. Da, ma asteptam sa stii asta, la 18 ani.
Puteai sa-ti influentezi cresterea cand erai copil sau in prima parte a pubertatii, dar acum, nu mai ajuta nimic, procesul fiind incheiat.

| Violleta2022 a răspuns:

Eu sunt curioasa sa te intreb: anul trecut in vara, te apucasesi de sala si luai proteine.
Te-a ajutat sala si proteina sa te inalti?

| zislionelmessi explică (pentru Violleta2022):

Daa! Din asta am intrebat, bine nu am tocmai 18 mai am vreo 3 luni pana implinesc..acum e ultimul tren, poate mai castig ceva cm.

| Violleta2022 a răspuns (pentru zislionelmessi):

Nu functioneaza chiar asa cum crezi, ca nu-i ca si termenul de expirare...mai am 3 luni si mai cresc 3 cm.
Posibil ca inaltimea ta sa se fii incheiat si la 17 ani jumate.
Oricum, te poti masura exact azi si peste 3 luni si cu siguranta vei vedea daca ai mai crescut sau nu, desii, eu ma indoiesc ca poti influenta cu ceva cresterea in inaltime, in ultimile 3 luni.