Cu 4kg nu vei creste aproape deloc.Sa spunem pentru inceput este bine pentru a te acomoda cu miscarile si cu tipurile de exercitii, insa pentru a avansa trebuie sa maresti greutatile constant. Si totodata mintea mai presus decat toate sa nu te suprasoliciti la inceput caci nu vei avea o explozie de muschi. Cu timpul ai sa vezi ca toate vor fi bune si frumoase. Iar in privinta ganterelor..cunparati una reglabila de 10-15kg caci te va ajuta mai mult ca una fixa
O zi buna.
Nuuu... te sfatuiesc sa face o perioada cu alea mai mici si apoi sa-ti iei din alea mai mari. Ori face ceva, ori nu! SUCES
Mai bine faci mai multe repetari cu ganterele de 4 kg. Si da, iei masa musculara. Funda?
Nu cred ca e suficient sa faci repetari cu ganterele pentru a face foarte multa masa musculara. Sigur te vor ajuta, dar sunt multe alte exercitii mai eficiente!
Daca vrei sa lucrezi doar muschii mainilor poti face ex. cu gantere de 4 kg, dar cu mai multe repetarii. Totusi daca vrei sa ai un fizic bun trebuie sa lucrezi toate grupele de muschii. Sper ca te ajuta.
Iei masa musculara si cu acele gantere dar mai greu. Te sfatuiesc sa iti iei mai mari.
Eu am 14 ani si ridic o gantera de 7 kg intr-o mana si o gantera de 24 de kg in ambele maini. Cu 7 kg am inceput deci e cam putin 4...
Pentru muschi mai ai nevoie :
1. o bara pentru tractiuni
2. bari pentru flotari la paralele
3. banca REGLABILA pentru impins piept/umeri ( cu gantere/haltera ), evident cu suport pentru haltera
4. presa pentru picioare si aparate pentru flexii/extensii picioare
5. bara Z pentru maini ( doar cu gantere nu faci mare lucru )
6. o haltera pentru indreptari si ramat