| rumble123 a întrebat:

Salut, am citit undeva ca daca nu iei baton proteic, ex protein-r sau fibro bar nu prea iti dezvolti masa musculara... e adevarat? adica e bine sa iau 3 pe sapt sau mai multe? dauneaza? Multumesc

Răspuns Câştigător
| Wehes a răspuns:

Pai prietene cu 2 mese nu o sa pui in VECI masa musculara.
Crezi ca sportul asta e pentru oricine? E pentru cei care au vointa, dorinta si devotament sa ajunga la rezultatul dorit.
Si inca ceva, cu ciorbe sigur nu pui ''muschi'' =), Fructele intre mese, merg.
Pana nu iti asiguri alea 4-5-6 mese pe zi, degeaba faci sala.
Cat despre suplimente, aceeasi problema. Arunci banii daca tu nu mananci mancare.
Progres in culturism :
1. Alimentatie.
2. Odihna.
3. Antrenament.
4. Suplimente.
Dupa cum vezi, Alimentatia pe primul plan si Suplimentele pe ultimul, deci tu pune-ti la punct Alimentatia si abia apoi te gandesti la suplimente.

17 răspunsuri:
| aLeXaNdru145 a răspuns:

Pai daca nu iei proteine, in general. nu ai cum sa cresti in masa musculara.
3 pe saptamana?! ar trebui 3 pe zi laughing si nu, nu dauneaza big grin

| rumble123 explică (pentru aLeXaNdru145):

Si la 16 ani ce ar trebui sa iau pentru a creste masa musculara?

| aLeXaNdru145 a răspuns (pentru rumble123):

Ce inaltime ai?
cate kg? esti ectomorf? sau.
mergi la sala? (sau acasa)?

| rumble123 explică (pentru aLeXaNdru145):

1.70
60
sala

| WarriorInReserve a răspuns:

Unde citeşti toate inepţiile astea?

| fokko a răspuns:

Daca esti ectomorf si nu ai o alimentatie buna (minim 4-5 mese pe zi ) o sa iti fie mai greu sa pui masa musculara mai ales de la aceasta firma..acum cum sa mentionat si mai sus ce inaltime si greutate ai?

| aLeXaNdru145 a răspuns (pentru rumble123):

Banuiesc ca esti ectomorf. pai baga si tu 5-6 mese pe zi. si daca vrei si un supliment.

gainer.http://www.megaproteine.ro/......er-5-4-kg/

http://www.megaproteine.ro/......ies-3-2kg/

| Wehes a răspuns:

Ai citit prost.
Da-le naibii de batoane si ia-ti proteine din alimentatie, batonul nu poate inlocuii in masa.
Vrei sa cresti? 5-6 Mese pe Zi.
Si nu dauneaza cu nimic batonu ila.

| rumble123 explică (pentru Wehes):

Eu daca iau 2 mese pe zi e bine laughing adica mai mult ciugulesc gen o ciorba si cv seara si poate niste fructe...in rest nu prea ma omor cu mancatu

| rumble123 explică:

Mai vreau si eu idei de suplimente gen Creatine Pro Mass sau nu stiu. ceva sa creasca masa musculara pana in 80 lei ceva ce ar trebui sa iau macar la inceput daca nu pe un termen mai lung Multumesc

| fokko a răspuns:

Pai in primul rand cu 2 mese pe zi nu cresti in masa musculara nici cu cel mai bun gainar, intai alimentatia 5-6 mese apoi suplimente,,, despre creatine pro mass n-am ce sa ti spun na la mine tot ectomorf si nu a avut nici un efect da poate tot de la alimentatie cand l am fost folosit era tot gen ca la tine 2-3 mese sau na la fiecare persoana e diferit...

Are ceva daca mananc si prajit gen cartofi, oua? (stiu ca trebuie sa mananc lactate oua, lapte...etc si cereale, fructe)

| Wehes a răspuns (pentru rumble123):

In general de evitat : bauturi carbogazoase ( sucuri, apa minerala, bere etc ), prajeli, dulciuri, grasimi ( grasimi nesanatoase ) cartofii prajiti inlocuieste-i cu orez, cartofi fieri, cartofi dulci, copti, paste.
Proteine : lapte, branza, oua, soia, peste, carne ( carnea contine si creatina ) si unele legume.
Tu in alimentatia aia de 5-6 mese pe zi trebuie sa ai multe proteine si carbo, bineinteles.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aLeXaNdru145):

Ba dauneaza... risti sa-ti rupi dintii in ele

| aLeXaNdru145 a răspuns (pentru Cosmin86):

Se poate laughing

Multumesc multwinking

| Alinaka a răspuns:

Un supliment alimentar si concentrat proteic bun este http://www.culturism.net/......72-kg.html ajuta inainte si dupa antrenament pentru o recuperare buna.