Ar trebui sa-l schimbi urgent.
Luni spate ( unde intra si biceps ) si marti biceps...
Analog, luni triceps si marti piept ( unde intra triceps )
Ori faci spate-biceps si piept-triceps, ori lasi 2-3 zile intre spate si biceps ( si intre piept si triceps )
Deci sa schimb spate cu biceps si piept cu triceps nu?
Sunt pareri diferite corpuri diferite ideal ar fi spate triceps si piept biceps (deoarece cand lucrezi spatle lucrezi si biceps si la piept si triceps aceiasi poveste ) si ideal ar fi deoarece esti incepator fa o zi da una nu. Sincer nu cred ca ai tu o asemenea alimentatie incat sa faci mereu fara zile de pauza intre antrenamente.
Asta sau sa le lucrezi separat, gen daca vrei luni spate-triceps poti face :
luni - spate-triceps
marti - picioare
miercuri - pauza
joi - piept biceps
vineri - umeri, trapez, antebrat
sambata, dum - pauza
Asta e o idee, sunt multe programe posibile, poti sa lucrezi bratele ( biceps, triceps, antebrat ) intr-o zi si sa lucrezi spatele singur si pieptul cu umerii, sau cum ai zis tu ( piept-triceps, spate-biceps ), etc.
Cat timp respecti principile si tii cont ca anumite grupe participa la alte grupe ( biceps la spate, triceps la piept si umeri ) si ca daca sunt lucrate in zile apropiate le afecteaza recuperarea, poti face o gramada de programe.
Eu imi schimb periodic programul la 2-3 luni
Nu exista "ideal"... multi considera ideal spate-biceps tocmai pentru ca la spate intra si bicepsul si cand il lucreaza e deja incalzit si preobosit, iar multi prin preobosire obtin rezultate superioare fata de atunci cand lucreaza un muschi odihnit... cum ai zis, depinde de corp
Cipi1212 întreabă: