| claudinho77 a întrebat:

Salut.Am inceput sa fac sala de 3 saptamani...programul meu arata in felul urmator: luni spate-triceps/marti piept-biceps/ miercuri umeri-trapez-antebrat / joi picoare iar vineri incep de la inceput adica spate-triceps/sambata si duminica pauza.este bun programul pentru masa musculara?(sunt ectomorf)

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Ar trebui sa-l schimbi urgent.

Luni spate ( unde intra si biceps ) si marti biceps...

Analog, luni triceps si marti piept ( unde intra triceps ) happy

Ori faci spate-biceps si piept-triceps, ori lasi 2-3 zile intre spate si biceps ( si intre piept si triceps )

4 răspunsuri:
| claudinho77 explică (pentru Cosmin86):

Deci sa schimb spate cu biceps si piept cu triceps nu?

| hibrid112 a răspuns (pentru claudinho77):

Sunt pareri diferite corpuri diferite ideal ar fi spate triceps si piept biceps (deoarece cand lucrezi spatle lucrezi si biceps si la piept si triceps aceiasi poveste ) si ideal ar fi deoarece esti incepator fa o zi da una nu. Sincer nu cred ca ai tu o asemenea alimentatie incat sa faci mereu fara zile de pauza intre antrenamente.

| Cosmin86 a răspuns (pentru claudinho77):

Asta sau sa le lucrezi separat, gen daca vrei luni spate-triceps poti face :

luni - spate-triceps
marti - picioare
miercuri - pauza
joi - piept biceps
vineri - umeri, trapez, antebrat
sambata, dum - pauza

Asta e o idee, sunt multe programe posibile, poti sa lucrezi bratele ( biceps, triceps, antebrat ) intr-o zi si sa lucrezi spatele singur si pieptul cu umerii, sau cum ai zis tu ( piept-triceps, spate-biceps ), etc.

Cat timp respecti principile si tii cont ca anumite grupe participa la alte grupe ( biceps la spate, triceps la piept si umeri ) si ca daca sunt lucrate in zile apropiate le afecteaza recuperarea, poti face o gramada de programe.

Eu imi schimb periodic programul la 2-3 luni

| Cosmin86 a răspuns (pentru hibrid112):

Nu exista "ideal"... multi considera ideal spate-biceps tocmai pentru ca la spate intra si bicepsul si cand il lucreaza e deja incalzit si preobosit, iar multi prin preobosire obtin rezultate superioare fata de atunci cand lucreaza un muschi odihnit... cum ai zis, depinde de corp