Nu-ti sugerez sa tii cont de ce a spus...a aberat grav, ca intotdeauna.
Hormonii de care a pomenit tuta se elibereaza la intuneric. Deci daca tu iti asiguri conditii de somn, poti sa dormi toata ziua si sa stai treaz noaptea fara probleme.
Intr-adevar si mie mi se pare un pic aiurea ca ai alimentatia foarte consistenta pe seara si aproape deloc dimineata, dar daca asa e ok pentru tine, nu ai de ce sa-ti faci griji. Cat timp la finalul zilei ti-ai asigurat mactonutrientii, e totul ok.
Ar trebui sa incluzi si ceva grasimi sanatoase. In loc de punga de covrigi, iti poti lua ca gustare la scoala caju/nuci/alune/arahide. Eu as scoate cartofii de acolo. Sunt ok ca sursa de carbohidrati, dar nu prajiti. Ii poti prepara in alta forma sau inlocui cu altceva. In general axeaza-te pe carbohidrati complecsi, nu ai cu adevarat nevoie de cei simpli decat dupa antrenament. De asemenea, indicat ar fi sa adaugi proteine si la micul dejun.
Nu am calculat totalul de calorii sau de macro, dar la prima vedere pare ok.
P.s. Tot referitor la raspunsul tutei: niciun sport nu te ajuta sa cresti mai inalt.
Wow...un program taman pe dos, sa-ti distruga sanatatea si sa-ti incetienasca cresterea.
In primul rand, hormonii serotonina si melatonina care se elibereaza in corp NUMAI cand dorminim si NUMAI intre orele 10 noaptea si 2 dimineata, nu se mai elibereaza incetinindu-ti procesul de crestere si dezvoltarea psihica si fizica. Cu timpul, pentru ca corpul nu primeste acesti hormoni, vor apare probleme mari de sanatate, probleme psihice, de anxietate, depresie, poaranoia, shizofrenie... iar organele interne, de asemenea vor suferi.
Un program normal ar trebui sa arate cam asa:
-scularea la 7 dimineata
- mic dejun si teme
- pranzul la ora 12.30 -1.00
- ora 2 - mergi la scoala
- ora 8.30 seara - intoarcerea acasa
- ora 8.30-9 seara - cina
- ora 10-10.30 culcarea
Mesele trebuies sa aiba consistenta maxima dimineata si la pranz, iar seara o bucata de piept de pui cu salata, sunt destul de bine. Iar la 12 noaptea nu se mai manaca, ca ar trebui sa fii in pat de la 10!
Intre mese, se recoamnda fructe, ca sa-ti iei portia de vitamine!
Recomand sa faci un sport, nu sa mergi la sala.
Pentru ca sala iti dezvolota muschii, dar nu ajuta la cresterea in inaltime. Ori tu esti un barbat foarte micut de statura la 1.75m
"barbat", am doar 16 ani Stiu ca nu sunt inalt.O sa tin cont de ceea ce ai spus, dar mai astept si alte raspunsuri.
Adevarat,intentia mea nu este sa devin mai inalt.Cat despre cartofii prajiti, sunt constient de faptul ca nu sunt foarte sanatosi si de aceea am de gand sa ii mananc sub forma de piure, sau sa consum doar orez si paste in locul lor.Multumesc pentru timpul acordat.
Incearca sa consumi vegetale variate si mult mai putini cartofi, indiferent sub ce forma se gatesc, pentru ca au mult amidon si nu sunt f sanatosi.
La fel cu pasta si orezul, cat mai putin din ele, aproape deloc.
Manaca in schimb multe legume gatite sau crude, ori semi-gatite.
Cipi1212 întreabă: