| AsuRo98 a întrebat:

Salut.
Anul care vine acum pe 11 martie implinesc 16 ani si as vrea sa ma apuc de sport.
Sa fac muschi si pectorali pana la 20 si ceva de anihappy
Spuneti-mi ce trebuie sa mananc dimineata. dupa masa si seara.
La ce ora trebuie sa fac exerciti.ce fel de exerciti pentru maini..picioare..si burtalaughingsi cat timp.

Răspuns Câştigător
| Anonym0uss a răspuns:

Ar fi perfect daca ai putea sa te duci la sala...ai face mult mai rapid.
Despre alimentatie: Nu trebuie sa mananci nimic cu grasime, trebuie sa mananci alimente care au proteine[carne, oua(doar albusul, galbenusul il arunci), orez] si ceva cu vitamine(supe, legume si fructe cate mai multe).
Dimineata poti bea o cana cu lapte(doar 1 nu mai multe pentru ca are calciu dar totodata si grasimi) cu biscuiti(nu prea multa ciocolata).
La pranz poti manca orez,carne fiarta sau pe gratar(acceptabila si prajita dar nu prea mult ulei),cu o salata ar fi binevenita dupa niste fructe(mere, piersici, banane).
Seara ceva mai usor o supa sau daca nu ai probleme cu stomachul poti manca tot orez/carne...

Exercitii: abdomene, flotari, genoflexiuni ..aici trebuie sa te uiti pe youtube ca sunt mai multe feluri de abdomene si flotari si e bine sa le incerci pe toate.Este bine si sa alergi dimineata sau seara o jumatate de ora sau cat rezisit(alergare usoara). Daca faci rost de niste gantere pentru acasa ar fi minunat.

22 răspunsuri:
| JoeJude2013 a răspuns:

Salut! Pentru pectorali fa flotari, pentru burta abdomene si pentru picioare genoflexiuni dar cel mai bine uite-te la acest video care le are pe toate https://www.youtube.com/watch?v=5UAakaNb0Ko.Exercitiile se fac dimineata, inainte de a incepe bea apa, asta de ajuta pentru abdomen si-ti scade si din grasimea burtii.Cat despre alimentatie nu stiu ce sa zic dimineata cereale cu lapte...Si in general mananca fructe si alimente cu proteine piept de pui, banane etc.Si incearca pe cat posibil evitarea grasimilor.

| Cosmin86 a răspuns (pentru JoeJude2013):

Faci muschi dimineata, cand esti in stare catabolica?

si mananci fructe in general?

p.s. : grasimile sunt IMPORTANTE cand pui muschi

esti doar un copil mic, nu?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Anonym0uss):

Altu pe langa, apuca-te de sah si tu

| Anonym0uss a răspuns (pentru Cosmin86):

Sportul dimineata e foarte important

| 名無しん a răspuns:

In primul rand exerciti nu se scrie asa, ci exercitii. Doar atat voiam sa mentionez.

Esti penibil ma...el vrea muschi nu sa se ingrase ca un porc. Eu inainte sa ma apuc de sala eram slab slab fara pic de grasime si m-am facut mai repede decat unu care era gras inainte.

P.S: grasimile nu sunt importante cand pui muschiwinking Esti paralel. il induci in eroare

Tu ala priceput ..de ce nu-i dai tu raspunsul bun decat sa comentezi aiurea?

Da, eu care toata ziua ma ocup cu asta e hobby-ul meu sunt paralel.

mai documenteaza-te

grasimi = alune, nuci, somon, masline, migdale, unt de arahide. La genul ala de grasimi ma refer, nu la sunca de porc.

Si dimineata esti in stare CATABOLICA, cum naiba sa incerci sa pui muschi atunci? Antrenamentul de masa musculara il faci macar dupa 2 mese ( din cele 4-5 zilnice ).

Incerc sa explic cuiva care recomanda o cana de lapte dimineata... apuca-te de sah, nu ai nicio treaba cu sportul asta.

Ok, domn profesor... explica-i tu din punctul de vedere a unui profenionist eu...doar am zis o mica parte din cum am facut eu dar se pare ca ma depasesti prea mult.

P.S: Si sahul este un sport care antreneaza mintea(care il si practic in paralel cu culturismul), si tu ai avea nevoie...degeaba esti un pachetel de muschi daca ai creierul gol.

| AsuRo98 explică (pentru Anonym0uss):

Raspuns castigator:d.Dece nu pot sa iti dau funda? ca nu imi apare sa iti dau.

Pentru ca el nu a avut bunul simt sa faca un MINIM efort sa se documenteze si apoi sa intrebe ce nu a inteles.

E PLIN internetul de ce cauta el si sunt 10000000000 de reviste/carti in domeniu.

Nu pot sa-i dau de la zero, ce naiba.

| Anonym0uss a răspuns (pentru AsuRo98):

Merge sa dai funda la primul raspuns al meu, la comentarii nu merge big grin

Tu nu faci culturism, tu nici macar fitness nu faci la cat de putin mananci.

Uite planul meu de alimentatie :

dimineata : fructe, apoi peste 30 de minute : omleta din 6 oua ( 2 intregi + 4 albusuri ), putin curcan, paine integrala

la ora 11 : somon pe gratar cu legume sote

ora 13 : piept de pui, salata de cruditati, cartofi

ora 16 : doar fructe

ora 19 : alt tip de peste, legume

ora 21 : lactate ( depinde, aici mananc putin ).

Cam asa mananci cand vrei ceva. + 1-2 gustari de grasimi sanatoase.

| Cosmin86 a răspuns (pentru AsuRo98):

Pentru ca esti un copil mic si prost, care nu intelge nimic si care e prea lenes sa citeasca o carte in domeniu

| Wehes a răspuns (pentru Anonym0uss):

La alimentatia aia faci Balet nu culturism sa pui muschi. Cum sa nu fie importante grasimile ma geniule?!
http://www.culturism.ro/alimentatie/grasimile.html
Mai cititi dracu. si tu si ila ce a pus intrebarea ca ila nu a cautat nici macar 1 secunda despre ce cauta. Vreti mura in gura.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Wehes):

Eu cred ca ei nu stiu sa citeasca.

asa s-ar explica multe tampenii pe care le tot sustin

| QchiuQ a răspuns:

Mda...a cam zis tot ce trebuia Anonym0uss.Totusi mai completez cu un link:

http://www.culturism.ro/

Aici gasesti ce vrei, bafta;)

| Al3xMicutzu a răspuns:

Carne rosie cel mai important lucru
si trebuie sa iti faci un program nu intro zii sa faci la tot ce vrei tu sa iti modifici iti faci un program si cu seri si sa consumi multa apa pentru a iti oxida muschibig grin

| Cosmin86 a răspuns (pentru QchiuQ):

Alt idiot care nu intelege nimic, Anonym0uss a dat o dieta pentru ANOREXICI, nu pentru sportivi.

Dar aparent nivelul tau de inteligenta e mult prea scazut ca sa intelegi asta.

| QchiuQ a răspuns (pentru Cosmin86):

No bine ma da nu te ambala asa.Si in plus pe culturism.ro nu sunt diete pentru sportivi? Oricum eu nu ma prea interesez de diete ca n-am nevoie...

| Cosmin86 a răspuns (pentru QchiuQ):

Daca vrei sa pui muschi ( ca despre asta era vorba in discutie ), ai mare nevoie, mult mai mare decat de antrenament.

Un antrenament daca nu e sustinut de un aport nutritional corespunzator = fix ZERO