| Ssssmokin a întrebat:

Salut, as avea nevoie de niste exercitii pentru acasa. Gen flotari... nu prea fac sport si cum nu am timpul si cheful necesar sa ma duc la sala, ma gandeam ca poate seara cateva exercitii nu vor strica. Daca mi-ati putea spune un program pe care sa il fac.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

De ce zilnic? Muschii se dezvolta in zilele de pauza...o zi flotari, o zi tractiuni, o zi alte exercitii ( gen picioare, abdomen ), 1-2 zile pauza si apoi reiei.

E mult mai eficient.

9 răspunsuri:
| cezar003 a răspuns:

100 flotari si 50 tractiuni zilnic, nu conteaza in ce ordine le faci sau cum le imparti in serii "dimineata 10 flotari de inviorare la pranz14 inainte de masa 16 dupa si restul seara" respecta-ti panul si atat
Adaug... daca simti ca flotarile sunt o rutina, le vei face cu picioarele pe pat, scaun progresiv masa sau ce ai la indemana iar tractiunile cu ceva legat de picioare, spor a muschiwinking

| Sarcopt a răspuns:

Home Workouts e probat de mine. Baftă!

| cezar003 a răspuns:

Pentru tractiuni poti folosi la inceput tocul usii pronatie sau supinatie cum doresti si alternativ numa bine ti se dezvolta si antebratele. cand ajungi sa faci 10 legate, sunt sigur ca ai sa-ti improvizezi undeva si o bara

| decemiatisterscontulrevine a răspuns:

O l**a inainte de culcare si aia e.

| cezar003 a răspuns:

Sa presupunem ca m-am bagat inr-un domeniu gresit cu toate astea am ceva experienta

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

Pentru ca se pare ca 80-90% din utilizatorii de pe TPU au doar cativa muschi in corp(in partea superioara desigur) pe care trebuie sa-i antreneze pana la epuizare si care se dezvolta datorita numarului mare de repetari, nu al greutatii cu care se executa exercitiul. E un organism mai special, asta-i cauza

| Ssssmokin explică (pentru Cosmin86):

Tin sa precizez ca am si 2 gantere. Deci spui ca dupa 3 zile de ex sa iau pauza o zi?

| Ssssmokin explică (pentru AnastasiaK):

Nu tin neaparat sa fac muschii, dar am nevoie de cateva exercitii pentru "revigorare" si un program.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Ssssmokin):

Nu ma refeream la tine in raspunsul anterior, ci la utilizatorii de pe aici care dau sfaturi in general si le dau cat se poate de aiurea. Spre exemplu, tie ti-a dat un utilizator sfatul sa faci zilnic un anumit numar de flotari si tractiuni, ceea ce mie mi se pare aproape inutil. In primul rand, muschii au nevoie de odihna, nu e recomandat sa lucrezi zilnic aceleasi grupe. In al doilea rand, doar cu flotari si tractiuni nu-ti lucrezi tot corpul. In al treilea rand, daca faci acelasi numar mereu cu aceeasi greutate, nu dezvolti nimic, nici rezistenta, nici hipertrofie. In al patrulea rand, in general cand lucrezi, faci asta o ora sau macar 20-30 de min. Daca faci 2min dimineata (ca nu-ti ia mai mult sa faci 25 de flotari), 2min la pranz si 2min seara e aproape degeaba. Din aceste cauze am dat raspunsul de mai devreme, din pacate inutil pentru intrebarea ta, ce-i drept, insa dupa ce vad atatia "experti" in sport pe aici... laughing Oricum ai primit si un raspuns bun (al lui Cosmin86) asa ca nu aveam ce sa adaug