Buna! Intr adevar orezul este excellent. adica cui nu i place.si te poate ajuta in diete mai ales cand il combini cu legume. daca vrei sa slabesti tine o tot asa cu sportul si poti sa faci in fiecare zi apa cu lamaie ori apa cu lamaie si ghimbir. te ajura sa slabesti foarte mult...acum depinde si de vointa ta. poti sa cauti pe net "diete" cu ghimbir si lamaie.si un lucru foarte important ai grija la dulciuri si fast food uri.adica te inteleg si inteleg pe toata lumea ca le iubeste dar poti sa reduci din ele sau poate chiar deloc..si inca o chestie nu manca mult seara. Incearca sa iei toate mesele principale ale zilei in medii normale..adica mananci mai "sățios" ziua iar pe la 18-19 seara cam asa incearca un iaurt sau o salata sau si mai bine fructe.mananca multe mere. sper ca te am ajutat:*
Normal ca e bun orezul,traiesc miliarde de persoane cu orezul zilnic folosit in dieta,nu carbo sunt problema si zaharul,dulciurile,mezelurile,unde isi baga omul mana, consuma si miere ajuta foarte mult da energie rapid, manca si carne, fructe, legume etc
Orezul este o sursa buna de carbohidrati, tu in perioada de definire ai nevoie de o alimentatie cat mai bogata in proteine, iar carbo si grasimi la nivel scazut ( bine o iei si tu cu inceputul, nu te apuci sa-ti scazi 80% din tot ce inseamna carbi si grasimi ) Abdomenul se face în bucatarie nu in sala, asa ca au grijă la alimentatie.
Varza este unul din putinele alimente cu calorii negative, adica consuma din rezervele de grasime a corpului.
Sarmalele fac combinatia intre orez si varza, adaugand si proteine din carne (fara grasime). Consumate fara- sau cu putina paine sunt ideale pentru slabire. La fel si celalalte mancaruri de varza si combinatii.
Presupun ca, pentru digestarea varzei sunt necesare mai multe calorii decat cele care se obtin din ea.
In multe tabele de calorii am intalnit varza, avand calorii negative.
Iata un articol concludent:
http://www.sfatulmedicului.ro/......ative_6430
Varza este un carbohidtrat iar pentru metabolizarea ei se foloseste la fel ca la alti carbo http://www.sfatulmedicului.ro/Diverse/stimularea-metabolismului_8043
nu exista nici un aliment pentru care metabolizarea sa fie mai mult decat contine, orice maconutrient se metaboliseaza sau se depune ca grasime, dar daca manci putin nu se poate depune ca grasime indiferent de ce manci, si zaharul este numit calori zero, goale, au dovedit americani ca nu e asa din pacate
Americanii?
Varul meu e in america, nimeni din anturajul lui n-a dovedit nimic, ei lucreaza in constructii.
Eu sunt satul de lozincile de tipul "cercetatorii americani au dovedit ca...", "cercetatorii englezi au dovedit ca..." etc. NICIODATA nu se mentioneaza cine au fost si prin ce lucrare recunoscuta au dovedit...
Asa ca, eu mananc ce- si cand am pofta. Odata traiesc, vreau macar sa am placerea sa mananc ce-mi place.
Imi plac legumele bio de casa, cum sunt carnatul, sunca, costita si slanina afumata, fructele din gradina, dar nu dispretuiesc nici o felie de tort sau prajiturica.
Totul depinde cat de variat si cu masura mananci.
Altii /altele n-au decat sa se-nfometeasca, pe banii lor, ca asa-i la moda.