| MarcuPopescu a întrebat:

Salut,care este treaba cu sala? Daca nu mananc cum trebuie chiar nu cresc deloc și rămân așa indiferent ca fac 3, 4,5 ani de sala? Precizez ca am 65kg 1, 75 la 17 ani.Am întrebat deoarece nu am bani necesari sa cumpăr ce alimente trebuie mananc ce face mama mâncare normala.Îmi place foarte mult sa merg la sala am program cum trebuie iubesc asta singura problema este Alimentația...am o luna de sala.

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Vei creste, dar mai putin si mai ineficient decat daca ai manca perfect. Dar nu prea ai nevoie de un buget exagerat, poti manca in mare parte oua, branza, pui, curcan, porc, legume, iese relativ ieftin.

Mancarea normala pe care o face mama ta este aproape la fel de eficienta ca si una pentru muscle build, daca spre exemplu face tocanita de pui cu galuste + o salata de varza cu rosii si ardei, este perfectiune, important este sa aiba proteine si legume atat preparate cat si proaspete. Evita in mare parte fast food si prajiturile le inlocuiesti cu batoane proteice, somn 8 ore si aia e.

3 răspunsuri:
| MarcuPopescu explică (pentru Frank51):

Mulțumesc frumos!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este extrem de greu sa tii o masa musculara mare, trebuie antrenament si anabolism mult. Am vazut un antrenor asa mai bun care mergea la concursuri, s-a lasat de sala 2 saptamani si a scazut la deadlift cu 40 de kg nu glumesc. Si proteinele sunt foarte importante nu e destul 1g pe kg, trebuie undeva la 1.5g si trebuie sa mananci persistent. Daca iei 50g de whey pai alea nu se digera nici jumate ca stomacul tau nu elibereaza destula proteaza si intracelular tu nu ai destule enzime ca transaminazele. Trebuie sa cresti incet si sa mentii o cantitate care iti da anabolism. De asemenea, trebuie sa cresti mereu la aparate, dar nu mult, faci pasi mici si faci continuu in loc sa sari mult de odata. Sunt si alte mecanisme fiziologice care influenteaza acest anabolism precum hormonii ca insulina, factor de crestere, testosteron, apoi ai aportul de calorii, nutrienti, amino. Cauta pe net o dieta buna dar tu trebuie sa stii ce cantitati ai nevoie

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O lună de sală e puțin. Să mănânci de toate, dar mai ales lucruri care te hrănesc, nu trecute prin fabrică.