Plus ca intr-un timp eram aproape cea mai puternica din clasa dar am slabit foarte mult in forta
Lol...La ce-ti trebuie tie muschi mai?
Lasa asta pe baieti, fetele sa aiba grija sa nu se ingrase si sa arate suple.
Esti in perioada de crestere pubertatea motrica si va continua pana la 22 sau 25 ani acum mai mult se dezvolta musculatura scheletica prin alungire si forta dar in procente mai mici.
Pentru brate pai poti face flexiile cu bara din picioare, cu gantera cu un singur brat si dupa aceea cu celalalt pentru a te putea concentra mai bine asupra miscari
Flexii la cabluri, sau exerciti cu gantere prinse cu priza inversa (pronatie)pe langa biceps lucreaza si muschii antebratului
Si pentru triceps poti face cu spatele la scaun flexi ale bratelor sau extensi la cabluri cu o mana sau cu doua.dar totusi de ce vrei sa devii puternica in brate sau vrei sai bati pe baieti
Conteaza si alimentatia, chiar mai mult decat antrenamentul.
cate mese ai pe zi si in ce constau ele?
Pai cu planul asta alimentar nu o sa ai niciodata forta. Pentru muschi si forta ai nevoie de proteine : carne, lapte, branza, oua.
Dimineata baga 2 oua firte ( sau doar albusuri ) + o bucata de branza, la pranz supa + carne si seara peste sau branza sau ambele.
Daca vrei progrese mai rapide, mareste nr. de mese la 4 sau 5.
Nu uita sa faci o puza intre antrenamente de 48 -72 ore pentru aceeasi grupa musculara pentru ca prin ex.fizice de fapt fibra musculara in mare parte este distrusa dupa antrenamente si mai e ceva depinde si geneticul.succes la muschi
Se poate si cu 3 mese pe zi dar in loc de covrig foloseste lapte cu paine unsa cu miere contine vitamine si proteina dar in cantitati mici
Proteina in gramaje mai mari se gaseste in ficat,lapte,pept de pui sau curcan, si in nuci dar nucile au si ceva grasime, poti manca si pranza, urda, telemea etc si nu-ti trebuie 4 -5 mese pe zi asta ar insemna sa mananci din 2 in 2 ore doar nu faci performanta doar cei de performanta manaca si trag de fiare toata ziua si isi mai injecteaza si steroizi 3 mese ajung.bafta
Nu i-am dat un exemplu cap-coada, i-am dar un exemplu de proteine. Are nevoie si de carbohidrati (pentru energie ) - orez, cartofi, quinoa - si de fibre vegetale + vitamine ( fructe, legume), grasimi sanatoase ( masline, alune, nuci, etc. ).
Si cu 4-5 mese, daca mananca ce trebuie, nu se ingrasa ci o sa creasca putin in masa si forta. Fiind fata nu trebuie ca fiecare masa sa fie consistenta, trebuie sa-si asigure necesarul nutritiv al organismului si sa mareasca cantatitatea de proteine ( scuzi cacofonia ).
Eu am dat doar un exemplu cum poate mari cantitatea de proteine, planul alimentar fiecare si-l face singur, in functie de preferinte ( poate nu suporta carnea de pui, poate are intoleranta la lactoza, etc. )
anonim_4396 întreabă: