| Maxiimuss a întrebat:

Cine practica Wing Chun si are cat de cat idee despre ce e vorba sa-mi dea pm cu id-ul lui de mess sa vorbim big grin. Acum sa va intreb cum vi se pare Wing Chun-ul in lupta de strada si autoaparare?

2 răspunsuri:
| ImmortaluL a răspuns:

Wing Chun mi se pare un stil de lupta foarte interesant, nu practic dar stiu despre ce e vorba si cum e, este originar din China fara o latura de ring competitionala, o arta martiala pentru indivizii care dezvoltau viteza si agilitatea in detrimentul fortei, fara prea multa forta practicantii acestui stil au un potential foarte mare de a invinge un oponent normal, tehniciile sunt foarte variate si este impartit pe mai multe diviziuni, i se mai spune si Kung Fu si a fost practicat si de Bruce Lee de la care acesta a dezvoltat un stil de lupta mai puternic (jeet kune do), wing chun nu este cel mai bun stil de lupta, krav maga e cel mai bun, si da este foarte bun intr-o lupta de strada dar vulnerabil la "matahale".

| UnderKing a răspuns (pentru ImmortaluL):

Bruce Lee a incercat mai multe arte martiale si pe urma a inventat jeet kune do. Daca ar fi sa comparam Ip Man vs Bruce Lee cred ca Ip Man ar fi castigatorul.Da Kung Fu este diferit fata de Wing Chun ai inteles gresit povestea Wing Chun a fost inventat de o femeie si ea a invatat si pe sotul ei si tot asa pana la Ip Man.Dar nu cred ca krav maga este cel mai bun.Vezi tu eu practic destul de bine wing chun si m-am batut cu un baiat din clasa de la mine am stat in pozitia necesara am asteptat sa atace a atacat i-am barat loviturile si pe urma am inceput si eu sa dau exact cum facea Ip Man si l-am batut (bine dar nu l-am batut ca sa il bag in spital ca nu aveam bani de spitalizare) si sa iti mai spun o chestie el era mai mare de cat mine la inaltime.