Ah, citind mai sus, am inteles. Este carne pentru hamburgheri! Si atunci este OK, chiar si pentru dieta.
Initial ma gandeam la un antricot sau o vrabioara. Si atunci, pentru grill, 17% grasime este... putin! Carnea de vita pentru gratar, ca sa intelegi ceva din ea, trebuie sa fie cat mai marmorata. De asta costa cat costa carnea Black Angus sau Wagyu. Nu mai spun de vita Kobe (tot Wagyu, dar crescuta cu muzica, masaje si sake), care are cam 40% grasime.
Acum, revenind la intrebarea ta, carnea de vita si grasimea aferenta nu iti afecteaza dieta. Sunt grasimi si grasimi, iar cea de vita este "buna". Dar daca ai chef de hamburgheri si ti-e teama de carnea rosie si grasimile din ea, curcanul este intotdeauna o alegere inteleapta!
Da scad si numarul gramelor de grasime prin gatire, desigur daca nu gatesti in baie de ulei.
Depinde ca daca le prajesti in uleiuri nu scade deloc, din contra se adaugă. Dacă vrei să mai pierzi din grăsimile produsului îl faci pe gril.
Daca la o bucata de 200 de grame de carne de vita pentru "prajit", ai 34 de grame de grasime (adica 17%), da-mi voie sa-ti spun ca nu stii cum sa-ti alegi carnea!
Considerand ca nu pui ulei, nu prea scade nimic. Pleaca doar apa prin evaporare. De aceea e mai mica.
Daca pui ulei, atunci va trebui sa mai adaugi si putina grasime de la ulei (e adevarat, vegetala, dar tot este).
E gata tocată, nu e necesara fierberea, de aceea are mai multa grăsime
Îmi pare rău, am greșit cuvântul, și nici nu am făcut diferențiere pana acum, am vrut sa zic grill, și am habar de domeniul acesta al slăbitului, din păcate prea multe informații care la un moment dat bulversează și nu mai știi ce sa faci sau sa alegi
Voiam sa zic grill, și te referi ca e total neinspirat sa iau ceva cu atâtea grăsimi pentru o dieta, nu?
Ah, acum am înțeles și de ce are atâta grăsime, e oarecum de industrie și cum ai zis, pentru hamburgeri. La dieta merge bucăți de carne întregi care conțin cât mai putina grăsime. Mulțumesc de ideea cu, curcanul, am sa o încerc, știu ca e foarte pura carnea respectiva
Cipi1212 întreabă: