| CosticăfugimistrețuCostică a întrebat:

Salut! Îmi doresc de ceva timp un fat bike și am găsit ceva pe eMAG la 1800 de lei și as vrea să îl folosesc mai mult pe drum mai stricat sau de pământ și în același timp să nu mai dau atâți bani pe petice și camere. Ce păre aveți despre o bicicletă fat? Aveți una? Ce probleme aveți la ele? Care sunt avantajele pe care credeți că le aduc astfel de biciclete?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Mirel4412 a răspuns:

Daca vrei o bicicleta adevarata i-ati un mtb, nu fat bike. Nu are nici-o logica sa spui ca nu mai faci pana daca ai fatbike, rotile sunt doar mai late nu groase ca la masina.
La 1800 de lei gasesti niste biciclete superbe pe olx, cu suspensie pe aer/ componente deore/slx.
Daca tot vrei sa iti cumperi fatbike nou sau alt tip de bicicleta noua, parerea mea e ca la 1800 de lei nu gasesti aproape nimic bun, totodata, daca ai plimbari regulate cu ea pe drum accidentat/ strada, o sa ai si plimbari pe la service. Nu iti lua bicicleta de pe eMAG, ci de pe un site dedicat de biciclete, deoarece distribuitorii dedicati regleaza bicicleta inainte sa ajunga la tine/ mai primesti niste sfaturi.

Scuze daca am facut greseli, nu mai stau sa verific tot ce am scris happy

3 răspunsuri:
| CosticăfugimistrețuCostică explică (pentru Mirel4412):

Mulțumesc! Și nu cred că ai făcut vreo greșeală dacă deore e ceva componentă happy

| NLS a răspuns:

FatBike nu te scutesc deloc de pene, cum a zis si colegul.

In bugetul tau, o alegere foarte buna ar fi

Cross Viper HDB

Cross GRX 927

Focus Whistler Core

Merida Matts 6.15-MD

Cross Traction SL3

in afara de prima, care e mai ieftina, restul costa ~2000 RON.

https://freerider.ro/......018-134385

le gasesti prezentate pe scurt pe toate in linkul de mai sus.

IMPORTANT:
Pentru a cumpara, recomand sa le cauti la magazine de specialitate si sa le testezi, in special marimea, forma cadrului, cat de bine sunt "inchegate", etc

Si e bine sa iei modelul cu cea mai multa echipare Shimano.
Nu conteaza prea mult ce brand anume de la Shimano, caci in acest interval de pret oricum nu gasesti nici macar Deore de regula,
insa de preferat e sa aiba minim Tourney TX (nu simplu sau TZ), ALTUS sau Acera.

http://content.bikeroar.com/......road-0.jpg 1518132865

| CosticăfugimistrețuCostică explică (pentru NLS):

Mulțumesc mult!