Salut! E si in functie de mărimea ta fizica, depinde ca daca ai 14-15 ani si arăți ca unu de 17 -18 ai putea sa iei. Si poti sa dai un ochi pe site-ul Myprotein.
Toate cele bune
Funda?
Salut. Depinde si de mărimea ta fizica adica daca ai 14-15 ani si arăți ca unu de 17-18 ai putea sa iei proteine.Ai putea sa te uiti pe site-ul Myprotein daca vrei.
In timp ce faci sala poti lua si proteinele
Funda?
Inca de cand te nasti iei proteine din laptele matern. Toata viata trebuie sa consumi proteine, ai muri daca nu ai consuma acest macronutrient.
Eu zic ca nu iti trebuie proteine excedent pana pe la 19 ani, si atunci doar pentru haltere, culturism, care nu-s prea recomandate. Branzeturile au proteine suficiente si cred ca sunt mai sanatoase proteinele din alimente. Daca vrei sa te dezvolti si pe lat ca osatura si musculatura iti recomand lupte libere sau greco romane (zic eu ca sunt mai putine izbituri decat la judo). Altfel, ar fi bun inotul sau voleiul.
Cel mai sigur te uiti pe eticheta produsului si vezi daca sunt restrictii varsta. E simplu. Eu personal am incredere in produsele de la " Universal nutrition". Intitdeauna fac ceea ce promit. Proteina, insa a devenit un jargon pentru suplimente nutritive, care de fapt inseamna : minerale, vitamine, aminoacizi, proteine si carbohidrati. Fiecare categorie de mai sus contine mai multe elemente. Este putin mai amplu. Te sfatuiesc sa citesti un pic inainte. Steroizi.ro este un site foarte ok pentru aceste informatii.
Ar fi bine de luat imediat dupa antrenament. Atunci organismul deschide o fereastra anabolica pentru 45-60 min. Adica valorifica la maxim orice substanta nutritiva ajunsa in sange in acest interval.
Colegu' "Ppaulmmle" vezi ca esti in urma cu informatiile, asa-zisa fereastra anabolica nu exista, sau mai bine zis exista o crestere a sintezei proteice dupa un antrenament, care dureaza 24-36ore cu maximul la 24ore cand sinteza proteica ajunge la 109%
La 4 ore dupa antrenament, sinteza proteica este crescuta cu 50% iar la 24 ore cu 109% deci iti imaginezi cum arata graficul asa-zisei "ferestre anabolice". Mai exact, imediat dupa antrenament nu se intampla "mare branza". Corpul incepe "marea reparatie" la ceva timp dupa antrenament nu imediat dupa. Din treaba asta trebuie retinut ca tot ce conteaza e asigurarea necesarului caloric/proteic etc zilnic.
Andrei16263829 întreabă: