1. Mananca micul dejun in fiecare zi. Multe persoane cred ca daca sar peste micul dejun este un mod minunat de a taia din numarul de calorii, insa acestea nu isi dau seama ca ajung sa manance mai mult pe parcursul zilei.
O mare parte din energia de care ai nevoie o iei din micul dejun. De asemenea, vei preveni boli precum ulcerul, gastrita, diabetul, boli cardiovasculare sau tulburari neuro-vegetative.
2. Inchide bucataria noaptea. Stabileste o ora maxima pana la care sa mananci si ascunde toate snacks-urile si chips-urile pentru a nu fi tentanta sa le mananci atunci cand te uiti la televizor.
3. Ai grija la ceea ce bei. Nu doar mancarea ingrasa, ci si bauturile. Cele indulcite sunt o bomba calorica si creeaza si senzatia de foame.
Nu numai apa minerala este responsabila pentru cresterea numarului de kilograme, ci si cocktail-urile, cafeaua si chiar sucurile din fructe. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord a aratat ca zilnic luam 450 de calorii numai din bauturi.
4 Mananca cereale. Nu doar ca au un gust bun, dar pot inlocui painea, prajiturile sau covrigeii, adunand astfel mult mai putine calorii. Alege cereale integrale de grau, orez brun, fulgi de tarate, floricele sau secara.
5. Diminueaza portiile. Mananca regulat, dar in portii mai mici decat de obicei. Este posibil ca, pentru inceput, sa ai senzatia ca nu te-ai saturat, insa in timp, organismul se va obisnui.
Astfel, mancand cu 10-20% mai ai putea constata cu surprindere ca dai jos mult mai mult decat tinand diete severe.
6. Consuma cat mai multe proteine la fiecare masa si gustare. Cele mai bune zece surse de proteine sunt pestele, fructele de mare, carnea alba de pui fara piele, carnea macra de vita, laptele degresat sau avand continut scazut de grasime, iaurtul degresat, branza degresata, ouale, carnea macra de porc si leguminoasele.
7. Manaca putin si des. Expertii recomanda, de asemenea, sa luam gustari frecvente, la fiecare 3-4 ore, pentru a ne mentine nivelul de echilibru al zaharului din sange.
8. Alege produsele light. Cand incepem un regim, obiectivul este sa diminuam aportul energetic. De aceea, diminuarea zaharului in alimenatie este eficace intr-un regim, dar rezultate mai rapide se constata daca reducem lipidele din alimentatie.
Eticheta light nu va asigura o slabire rapida, insa in timp poate reduce din numarul de calorii acumulte.
9. Mergi pe jos. Chiar daca nu ai timp sa faci miscare sau sa frecventezi periodic sala, mergi cat mai mult pe jos. Nu doar ca te mentine in forma, dar te incarca cu energie si iti dezvolta tonusul muscular.
Pentru a slabi, este mai important sa nu urmaresti viteza. Mersul cu o viteza moderata ofera un antrenament mai de durata fara nici un fel de neplaceri: mai multi kilometri parcursi si mai multe calorii arse.
10. Nu mai gusta in timp ce gatesti. 100 de calorii inseamna: 4 linguri de tocanita de vitel, 3 linguri de sarlota cu ciocolata, 2 linguri de umplutura pentru cozonac. Ai putea sa mananci tot atatea calorii intr-un mod sanatos si sa iti tina si de foame.
Poti sa slabesti facand mult sport. daca vei manca mancare ce contine foarte multe calorii dupa "fa" mult sport.vei arde toate grasimea acumulata.
Mersi mult pentru sfaturi si iti dau funda pentru ca am incredere
Mancand echilibrat(asta inseamna sa nu mananci dupa ora 20, sa iei micul dejun in fiecare dimineata) si facand foarte mult sport.