| hercule788 a întrebat:

Salut, m-am decis sa incep un ciclu de turanabol!
As dori niste sfaturi despre cum sa iau și împreună cu ce, mai ales în privința la PCT!
Am 21 de ani. Și fac sala de 4 ani, 1.83 cm și 80 kg!
Vreau răspunsuri serioase nu cele nu lua sau fa natural(am ajuns la stadiul in care nu mai cresc deloc!)

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Fac sala de aprox. 14 ani, cu mici pauze, si arte martiale de 2 ani dar nu am bagat niciodata stero, asa ca nu vreau sa te sfatuiesc aiurea.

La mine cel mai bine a functionat push-pull-legs, mai exact:

- luni: push (piept, spate, triceps)
- marti: pull (spate, biceps, antebrat)
- miercuri: picioare si core

Joi pauza si apoi reiau. Astfel, saptamanal fiecare grupa 2 lucrata de 2 ori.

Acum, ca fac arte martiale, fac upper-body - lower body.

Dar pun accent pe exercitiile grele, spre exemplu: tractiuni la bara cu discuri legate de mine, mersul fermierului, genuflexiuni cu saritura (cu greutate), presa militara, indreptari, flotari la paralele cu discuri legate de mine, etc.

Ca sa cresti in masa, evita aparatele, scripetii si exercitiile de izolare, incearca sa faci DOAR exercitii de baza o perioada, multiarticulare.

15 răspunsuri:
| Foame a răspuns:

O sa ajungi si la stadiul in care o sa iti moara si penisul.
Crezi ca este de joaca? Asa faceti toti, dupa regretati, faci ce vrei dar este drum doar dus.

| aXy99 a răspuns:

Cata grasime corporala ai?

| Cosmin86 a răspuns:

O mica observatie: daca nu cresti deloc, inseamna ca faci ceva gresit. Acel ceva facut gresit, o sa-l faci gresit si cu steroizi si NU o sa cresti cat ar trebui (sa nu mai zic ca o sa fie greu te menti dupa).

Dupa 4 ani nu ai ajuns la maximul tau genetic, deci clar nu e asta.

| hercule788 explică (pentru aXy99):

Deloc,sunt ectomorf

| hercule788 explică (pentru Cosmin86):

Am făcut primii 2 ani cu antrenor personal nu exercitiile le fac greșit!, și alimentația o am buna, mănânc 3500-4000 calorii pe zi 7 mese + gustări intre ele! Iar între 2 zile de antrenament am una pauza!

Și atunci ce mi ai recomanda, deja iau de 3 luni gainer serious mass, cu creatina! Oare testosterol-ul e ok?

| aXy99 a răspuns (pentru hercule788):

N-ai grasime deloc? Sa-nteleg ca esti mort. Prinzi wi-fi pe lumea de dincolo?

| Cosmin86 a răspuns (pentru hercule788):

Ok, sa zicem ca alimentatia o ai buna.

Ce antrenament ai? Ca multi antrenori personali sunt destul de slabi in ziua de azi.

p.s.: stero bagi cand ajungi la maximul genetic, tu inca nu esti acolo.

Luni: Picioare + Abdomen
Marți pauza
Miercuri: Umeri + Triceps
Joi: Pauza
VINERI: Spate + Biceps
Sâmbătă pauza
Duminică tongueiept

Clasicul program de split, s-a demonstrat ca programele de genul push-pull-legs sau upper-body + lower body sunt mult mai eficiente, ca-ti permit sa lucrezi o grupa de 2 ori pe saptamana fara s-o supraantrenezi (lucru imposibil la un program de split).

Și atunci îmi poți recomanda un program?
În același timp te întreb ce părere ai de testosterol 250 de la megabol, am un prieten care ia și zice că funcționează dar mna, e mezomorf și chiar daca nu ar funcționa, e efectul placebo...

Mersi mult! O să încerc pana vara viitoare sa fac programul tău și să îți ascult sfaturile! Daca nu reușesc... Ne vedem la anul cu o noua întrebare legată de steroizi! laughing

Programul meu mai detaliat:

ziua de pull:
- tractiuni la bara cu priza larga
- tractiuni cu priza neutra
- ramat cu gantera
- indreptari
- tractiuni cu priza supinatie, priza ingusta (pentru biceps)

Daca mai poti, mai bagi 3 serii de flexii pentru biceps.
Dar trebuie sa te fortezi, gen la ramat cu gantera sa ajungi sa faci ramat cu 80kg pe un brat.

Ziua de push:

- presa militara din picioare
- impins cu bara/gantere pentru piept orizontal (eu prefer gantere)
- impins inclinat
- flotari la paralele
- flotari pe mingi (sau pe o singura minge - triceps)

Ziua de picioare si core:

- genuflexiuni cu haltera pe umeri
- fandari cu gantere in maini
- indreptari romanesti
- impins la presa
- rotatie la scripeti
- ridicari de picioare din atarnat (cu gantere legate de ele)
- plank -> trebuie sa ajungi la 5 minute cu un disc de 20kg pe spate
- hiperextensii

Ca sa iesi din "monotonie" trebuie periodic sa incerci exercitii noi, un obiectiv ar fi sa poti face flotari intr-o mana, tractiuni intr-o mana (astea sunt ft grele, ai grija la articulatii) si genuflexiuni intr-un picior (din nou, mare grija la genunchi, sa fii SUPER BINE incalzit).

Mersi!

Cu placere.
SI repet: iesi din monotonie, asa eviti plafonarile.

Exemplu: muscle-up, poti sa faci? E cel mai complex exercitiu pentru partea de sus a corpului.