| Cip007 a întrebat:

Salut..ma numesc Alex si am 16 ani.de vreo 3 ani am plecat din tara.si de atunci nu am mai practicat vreo activitate sportiva.la scoala si acasa.si asa am ajuns la 100 kg.ca sa nu ajung mai rau am hotarat sa ma apuc de slabit. vreau sa merg la sala..nu pentru muschi.doar sa slabesc.si vreau sa incep si o dieta.voi ce imi recomandati? un orar pentru sala.de cate ori sa merg.cand.si ce sa fac.etc.si o dieta.merci

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| AndruHara a răspuns:

Un bun inceput ar fi sa mergi de cel putin 3 ori pe saptamana la sala(in prima luna). Apoi poti indesi antrenamentele si poti merge si zilnic(in functie de timpul pe care il poti destina acestui lucru).Eu nu iti pot spune ce sa lucrezi la sala, dar in pretul abonamentului va intra si un antrenor care te va ajuta.Stiu asta pentru ca si eu am fost in aceeasi situatie.In legatura cu dieta, sa nu cumva sa te infometezi deoarece nu vei pierde grasime, ci masa musculara. Poti incerca sa mergi la un nutritionist daca vrei ceva rapid sau poti urma dieta Ducann.Cauta pe internet. Dieta asta dureaza cam mult, dar cunosc persoane care au slabit intr-un an 35 de kg.Tu ai spus ca ai 16 ani si este recomandat ca dieta sa inceapa dupa 18 ani fiindca afecteaza cresterea, dar tu mai ai 2 ani asa ca nu vad ce e asa rau. Funda?

| Munteanu_Alexandru_1992 a răspuns:

Cu dieta te pot ajuta eu! Am rezultate bune in domeniu! id mess:alexmunteanuhbl

| Clax a răspuns:

1. Fa-ti un abonament la sala si mergi de 3 ori pe saptamana, cate o sedinta la fiecare 2 zile astfel incat sa ai o zi libera dupa sala pentru refacere. Lucreaza maxim 3 grupe de muschi cu greutate medie astfel incat sa faci repetari cat mai multe.

2. Ai nevoie de o alimentatie adecvata, nu iti recomand o dieta clasica ci una adaptata corpului tau, iti poti genera o dieta personalizata de pe www.dietapersonalizata.com citesti mai multe informatii despre alimentatie acolo.

3. Odihna adecvata nu trebuie sa lipseasca, in nici un caz sa nu mergi la sala obosit, neodihnit sau cu stare de foame.

Spor la ars kilograme;)

| Oana92 a răspuns (pentru AndruHara):

Terminati cu dieta ducann, cunosc persoane care au avut nevoie de interventii chirurgicale pe cord datorita acestei diete! nu e sanatoasa! nici macar nu trebuie sa fi expert ca sa realizezi asta!

| Nickname1890 a răspuns:

Nu prea are rost sa dai banii pe sala. Antrenamentul cu greutati, in cazul tau nu te ajuta cu NIMIC!

Poti sa mergi la sala pentru a sta pe bicicleta (in cazul in care nu ai o bicicleta reala sa iesi cu ea in parc) si sa alergi pe banda (iar in cazul in care nu preferi sa alergi afara in parc).

Deci o sa-ti fac un program de antrenament format din alergare/bicicleta/inot.

Mai bine iti faci un abonament la un bazin de inot decat la o sala de forta, in cazul tau ai fi mult mai castigat.

IN prima saptamana:

Luni: alergare usoara cat duci. Daca simti nevoia sa iei o pauza o iei, apoi mai continui. Nu trebuie sa fortezi, cand simti ca nu mai merge te opresti. Trebuie sa lasi corpul sa se adapteze.

Marti: stretching mai ales pe picioare.

Miercuri: 30min mers pe bicicleta usor (daca esti la sala nu ii baga tensiune mare)

Joi: alergare usoara incearca 20 minute vezi daca poti sa duci constant fara sa te opresti, dar daca simti nevoia sa te opresti poti sa iei o pauza MICA apoi sa continui.

Vineri: stretching

Sambata: bazin... in functie de nivelul tau la inot. Poti sa faci serii de o lungime de bazin sau mai multe lungimi.

Duminica: RELAX

Poti sa tii programul asta primele 2-3 saptamani pana simti ca iti mai intrii in forma (parerea mea e ca la alergare o sa fie cea mai mare problema)

Apoi incepi sa cresti treptat timpul de alergare...incet incet pana ajungi sa alergi constant 45minute, iar la bicicleta poti sa urci timpul mai usor pana la 1h.

In functie de cum e si programul tau "serviciu scoala etc" Dupa o luna poti sa intrii intr-un program intensiv cu 5-6 antrenamente pe saptamana cam de genul asta:

Luni: 45min alergare usoara
Marti: Bicicleta 1h
Miercuri: stretching
Joi: alergare in intervale 2 serii x 20minute 5minute usor cu 10 secunde sprint.
Joi: Bicicleta 45minute usor
Vineri: Inot
Sambata: pauz sau alergare foarte usoara de 20minute

Alimentatia trebuie sa excluda dulciurile painea/pastele fainoase si grasimile (aici mai ales prajelile)

Ai nevoie de proteine si carbohidrati, este un program de antrenamente destul de intens, deci nu trebuie sa ajungi sa mananci te miri ce in fiecare zi pentru ca nu vei mai avea energie pentru antrenamente.

Incearca sa mananci cat de cat normal pentru inceput 3 mese pe zi (fara paine prajeli paste fainoase si dulciuri) si nu mai manca cu minim 4 ore inainte de culcare. Si cantareste-te la finalul fiecarei saptamani. Daca vezi ca pierzi in greutate este ok. Daca nu pierzi in greutate trebuie sa mai reduci putin din calorii, dar eu zic ca la cum mananca un om obisnuit si acest program de antrenament este cam imposibil sa nu slabesti.

| Cip007 explică:

Multi dintre voi ati inteles gresit.eu nu vreau la sala sa fac muschi.doar sa slabesc.alergare pe banda.bicicleta.etc.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Cip007):

Ai spus ca te numesti "Alex" si majoritatea au intuit ca esti baiat, de-aia ti-au dat sfaturi de muschi.

Dar e ok, antreneaza-te ca o femeie in continuare