Poți încerca la o adică să vezi dacă merita sa faci cariera din fotbal, dar totusi nu te arunca cu gândul ca aceasta alegere îți va aduce satisfacere complet. În fiecare domeniu exista avantaje și dezavantaje. Studiază mai mult decât ce se oferă la suprafață. Analizează din toate perspectivele. Gândește spre exemplu dacă ai putea face fata condițiilor meteo. De ce zic? pentru ca dacă urmărești fotbalul, ceea ce cred că o și faci, se observa ca că jucătorii nu joaca numai pe soare/căldură; ei joaca și pe condiții nefavorabile. Se antrenează pe condiții nefavorabile. Ceea ce spun, scriu din ceea ce am și văzut. Apoi trebuie sa ai fizic foarte bun, rezistenta bună. Binenteles ca o poți căpăta în timp aceasta rezistență. Alt aspect: colectivul din care vei face parte, va avea o influenta nu foarte bună. Cunosc cazuri personale. Majoritatea echipelor dar și jucătorii duc o viata destrăbălată și departe de Dumnezeu. Gandeste-te și la suflet daca ești o persoană care pune valoare pe suflet și credinta in Dumnezeu. Momentan ai vârsta de 15 ani, presupun după cele scrise de tine. Indiferent la vârsta actuală pe care o ai, nu lăsa îngrijorarea aceasta sa îți cuprindă inima de întristare. Chiar mai ai timp de a te decide asupra carierei profesionale. Sfatul meu este sa vorbești deschis cu părinții tăi. Sa te deschizi lor și chiar sa le spui sincer ce te frământa și te îngrijorează. Binenteles calm și pașnic, și dacă întâmpini dificultate din partea lor cauta sa le câștigi bunătatea lor și deschiderea lor fata de tine. Nu știu care este relația ta actuală cu a părinților, dar indiferent care ar fi, părinții totdeauna îți vor binele chiar dacă mai sunt dificultăți de înțelegere între părinte-copil. Un al doilea lucru îți sugerez sa apelezi, și sa te rogi lui Dumnezeu pentru nevoile tale. Sa-I spui specific ce te framanta asa cum te-ai adresa parintelui tau sau prietenului tau cel mai bun! Dumnezeu răspunde cauzelor tale! Analizează tot ceea ce ti-am scris și ia bun ce ți se pare bun și potrivit. FII OPTIMIST! Dumnezeu sa te binecuvânteze!
Daca nu faci liceul sportiv asta nu inseamna ca nu poti deveni fotbalist. Urmeaza un liceu tehnologic sau ce ti-ar placea tie si cauti o echipa unde sa joci cat de cat, daca chiar esti bun vei urca in timp, desi sa stii ca nu e usor deloc sa ai o cariera ca si fotbalist. Vezi in timp ce reusesti. Oricum te sfatuiesc daca nu gasesti vreo echipa unde sa joci sa te focusesi pe ceva meserie cu care sa te poti intretine pe viitor si la fotbal mai mergi doar din pasiune ocazional.
Din pacate, tu esti doar un copilas de 15 ani care esti inca la liceu, nu de academie, fiindca Academia se face DUPA ce termini liceul si numai DUPA ce iei BAC-ul cu note mari.
Eu te sfatuiesc sa inveti pe rupte acolo unde esti acum pana termin clasa a IX-a cu note si medii foarte mari, iar in luna August2025, cand incep transferurile intre licee sa mergi la Liceul sportiv si sa te inscrii pentru testarea si examinare, ca ei sa te vada daca esti bun la fotbal si treci probele sportive obligatorii si eliminatorii, dupa care se poate face transferul la noul liceu.
anonim_4396 întreabă: