| mysterioR a întrebat:

Salut, sa dau un exemplu doua brate de la doi oameni sa zicem ca bratul la unu are 50 cm iar celalalt 40 cm. Daca ambele sa zicem ar avea aceeasi cantitate de muschi la biceps sa spunem 1 kg de biceps la ambele, deci au aceeasi masa musculara, acum intrebarea mea este care brat va sustine o greutate mai mare cel scurt sau cel lung? Adica care va fi mai puternic cu aceeasi masa musculara dar dimensiuni diferite.

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Cel cu bratul scurt deoarece parghia facuta de brate avantajeaza bratele scurte.

Cu cat e mai lung, cu atat muschii trebuie incordati mai mult, fiind maideparte de corp. Cam asta ar fi teoria.

4 răspunsuri:
| BuLaNNNeL a răspuns:

rolling on the floor despre triceps, ce stim? Se pare ca nimic...

| Cosmin86 a răspuns:

Depinde si de antrenament... pentru forta trebuie sa lucrezi fibrele scurte si iti poti mari forta masa musculara ramand aproximativ la fel.

Asa e ca e posibil ca 2 brate, ambele de 40 sa zicem, sa aiba o forta complet diferita.

| Aurelian12345 a răspuns (pentru Cosmin86):

E adevarat ca dupa 30 ani cresti mai usor in masa musculara? Asa zicea un vecin care are varsta aia si cica acum creste mult mai bine decat la 24-25 ani spre ex.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Aurelian12345):

Nu, eu am 31 si nu observ asta happy

Cresti mai bine ca stii sa te antrenezi mai bine, ai mai multi ani de sala in spate si ai invatat ce programe/exercitii/combinatii functioneaza mai bine pentru tine.

Stii ca este un sport subiectiv, ce program e bun pentru mine e posibil sa nu fie bun pentru tine si invers.