Salut!
Da iti va afecta inaltimea dar ideea e sa nu te fortezi ca daca te fortezi rau risti sa ramai la inaltimea pe care o ai tu acum. sfatu meu e sa continui dar incerca sa ridici mai putin in jur de 4-5 kg maxim...OK bafta
"Da iti va afecta inaltimea" serios? Poti argumenta ABERATIA asta?
Sunteti pe langa multi, pe cuvant.
Cu ce d-zeu, sa-i afecteze inaltimea?
Iti afecteaza inaltimea daca faci anumite exercitii pentru umeri cu gantere deasuprea capului ( si astea, nu la toti ).
Du-te la sala dar nu trebuie sa faci din prima zi cu cele mai mari greutati din sala pentru a primii atentie.
Roaga si antrenorul sau cine e responsabil acolo, sa-ti explice cum sta treaba.
Salut. Nu e bine sa tragi de acum. Apuca-te pe la 15-16 ani de unele medii 5-10 kg. Acum daca vrei sa arati bine, apuca-te si alearga, alearga mult. Asta consuma calorii si incep si sa se vada si patratelele. Cateva abs poti sa faci ca sa nu te plicisesti, dar nu multe. Repet, de la 15-16 ani, poti sa incepi cu greutati USOARE si MEDII.Cam in perioada aia, incepi sa te dezvolti tu singur, de la natura, pentru ca una din fazele pubertatii/adolescentei este si cresterea masei musculare.
Sper ca te-am ajutat.
Incearca sa mai scazi la kg. Daca dai mai mult iti afectezi coloana vertebrala. Si greutatile asa mari iti defavorizeaza cresterea. O sa vezi ca pe la 17 ani n-o sa ai mai multe de 1, 70
Nu iti va afecta inaltimea. Si eu ridic greutati(10 kg intr-o mana) de la 12 ani si nu mi-a afectat deloc inaltimea, ba chiar din contra am 14 ani si 1, 75m
Nu trebuie sa-ti strici abdomenul! Esti inca prea mic! Si inlegatura cu „baiatul" ala el vrea numai atentie! Si tu incearca sa ai "patratele" de la 18 ani...
Frate si eu la fel am facut..credema nu este nici o problema..treaba e sa nu ridici greutati care sa depasesca greutatea ta deasupra capului.Bafta!
E cam mult 8Kg pentru varsta ta poate chiar prea mult dar poti incerca cu 3-4-5Kg.
Da o stai afecteze înălţimea şi NU e bine sa faci exerciţii aşa denis încearcă şi tu de pe la 16 ani.Succes a da funda + vot?
Iti va afecta inaltimea. Macar cateva minute le poti ridica. Nu exagera prea mult. Fundita?