anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 13 ani, impliniti de o luna si vreau sa va intreb daca este bine sa trag de fiare. Ridic 8 kg pe mana si fac diferite exercitii acasa. Credeti ca imi va afecta inaltimea? Am 1, 61 si 50 de kg. Patratelele nu prea se vad, am un coleg de clasa si e cu vreo 8-10 kg mai slab ca mine si lui i se vad foarte bine, ideea este ca lui i se vad ca este foarte slab. Daca ai 100 de kg,arata-mi patratelele daca nu... Cand ne schimbam la ora de sport, el se dezbraca primul in fata fetelor sa-si arate „muschii" laughing), dupa el urmeaza unu de 32 kg laughing)) slab mort, nici bucile nu i se vad in blugi, are cam 1.40-45. Ofer funda + vot

13 răspunsuri:
| OnuOnulică a răspuns:

Salut!
Da iti va afecta inaltimea dar ideea e sa nu te fortezi ca daca te fortezi rau risti sa ramai la inaltimea pe care o ai tu acum. sfatu meu e sa continui dar incerca sa ridici mai putin in jur de 4-5 kg maxim...OK baftawinking

| iiPuffy a răspuns:

Nu trebuie sa-ti strici abdomenul! Esti inca prea mic! Si inlegatura cu „baiatul" ala el vrea numai atentie! Si tu incearca sa ai "patratele" de la 18 ani...

| Spitz10 a răspuns:

Da tu te uiti la bucile aluia?laughing

| KoNeTi a răspuns:

Incearca sa mai scazi la kg. Daca dai mai mult iti afectezi coloana vertebrala. Si greutatile asa mari iti defavorizeaza cresterea. O sa vezi ca pe la 17 ani n-o sa ai mai multe de 1, 70

| Cosmin86 a răspuns (pentru OnuOnulică):

"Da iti va afecta inaltimea" serios? Poti argumenta ABERATIA asta?

| Marlushka a răspuns:

Iti va afecta inaltimea. Macar cateva minute le poti ridica. Nu exagera prea mult. Fundita? puppy dog eyes

| TheAxeEffecT a răspuns:

Da o stai afecteze înălţimea şi NU e bine sa faci exerciţii aşa denis încearcă şi tu de pe la 16 ani.Succes a da funda + vot?

| vlady434 a răspuns:

Salut. Nu e bine sa tragi de acum. Apuca-te pe la 15-16 ani de unele medii 5-10 kg. Acum daca vrei sa arati bine, apuca-te si alearga, alearga mult. Asta consuma calorii si incep si sa se vada si patratelele. Cateva abs poti sa faci ca sa nu te plicisesti, dar nu multe. Repet, de la 15-16 ani, poti sa incepi cu greutati USOARE si MEDII.Cam in perioada aia, incepi sa te dezvolti tu singur, de la natura, pentru ca una din fazele pubertatii/adolescentei este si cresterea masei musculare.
Sper ca te-am ajutat.

| justU a răspuns:

Apuca-te de inot, e prea devreme de ridicat greutati, mai stai 3-4 ani.

| Wehes a răspuns:

Sunteti pe langa multi, pe cuvant.
Cu ce d-zeu, sa-i afecteze inaltimea?
Iti afecteaza inaltimea daca faci anumite exercitii pentru umeri cu gantere deasuprea capului ( si astea, nu la toti ).
Du-te la sala dar nu trebuie sa faci din prima zi cu cele mai mari greutati din sala pentru a primii atentie.
Roaga si antrenorul sau cine e responsabil acolo, sa-ti explice cum sta treaba.

| MrOvidiu a răspuns:

Nu iti va afecta inaltimea. Si eu ridic greutati(10 kg intr-o mana) de la 12 ani si nu mi-a afectat deloc inaltimea, ba chiar din contra am 14 ani si 1, 75m

| TMNT2013 a răspuns:

E cam mult 8Kg pentru varsta ta poate chiar prea mult dar poti incerca cu 3-4-5Kg.

| alexionut45 a răspuns:

Frate si eu la fel am facut..credema nu este nici o problema..treaba e sa nu ridici greutati care sa depasesca greutatea ta deasupra capului.Bafta!