Mersul la sala este rocomandat de pe la 16 ani, atunci corpul este pregatit pentru greutati, nu mai aberati voi ca ai nevoie de 20+ ani ca sa incepi. Poti sa opresti cresterea in inaltime daca ridici greutati deasupra capului, din picioare, de ce? Pentru ca o mare parte din presiunea greutatilor apasa pe vertebre si opreste "intindelea lor". Oke, sa revenim la subiect. Daca vrei sa cresti in inaltime poti sa te apuci de baschet, inot sau volei. Eu am 16 ani, m-am apucat de sala acum cam de 2 luni, si eu sunt slab ca tine, esti probabil ectomorf (cauta pe net "tipuri somalice"), eu am pus pe mine vreo 4kg, de la 61 la 65. Ectomorfii cresc greu, dar avem avantajul ca nu adunam grasime in exces, nu ma intelege gresit, e bine sa ai grasime dar nu sa iti atarne burta. Mai bine asteapta pana la 16-17 ani si apuca-te de sala. Scuza eventualele greseli gramaticale, bafta.
Asteapta pana dupa 18 ani, cand corpul tau va ajunge la maturitate si vei putea sustine antrenamentul si dieta fara probleme. De asemenea, testosteronul va fi la nivelul optim.
Eu stiam ca ai nevoie si de putina grasime sa pui muschi pe tine si mai ales trebuie sa ai grija la alimentatie.
Poti incepe prin vitamine, mancare multa, si sala daca vrei sa te ingrasi si sa te si formezi in acelasi timp
Problema e ca asa sunt eu mananc foarte mult dar nu pun nimic
Tocmai de aia trebuie sa iei vitamine ca sa polti sa asimilezi ce mananci, deoarece corpul tau nu asimileaza unde trebuie. din sala nu trebuie sa iesi culturist poti decat sa te menti, asda ca cei care se umfla cu steroizi si altecele problema lor
Inca esti in crestere.
Dupa 23-24 de ani poti sa faci sala cat vrei.
Acum nu.
Si innotul e perfect, daca nu se poate atunci un baschet, volei sau handbal.
Nu incepe de pe acum sa faci sala. O sa iti distrugi tot corpul. Tu inca mai esti in crestere. Mai asteapta si tu pana pe la 25-30 de ani. Pana atunci poti sa faci un sport... Dupa aceea o sa ai tot timpul. Crede.ma ca stiu multi din astia ca tine care faceau pe culturistii la 14 ani si acum nu mai pai nici sa stea in picioare.