1. inverseaza marti cu joi, ca nu e ok sa faci luni biceps si marti spate, e o mare PROSTIE
Si vineri e alta tampenie, mai bine vineri faci cardio.
2. tractiuni cu priza larga tip pronatie la bara fixa, nu aparate. ala e cel mai bun exercitiu pentru latirea spatelui
pentru ingrosare : ramat cu haltera si ramat cu gantra
3. nu, lasa aparatele, fa cu greutati libere si corpul tau. la piept fa impins orizontal si inclinat cu haltera ( sau gantere ) + flotari la paralele. 4 serii fiecare.
La biceps fa 2 exercitii, 3-4 serii fiecare, la biceps faci MAXIM 8 serii ( e cel mai mic muschi al tau )
4. fa schimbarile pe care ti le-am zis si e ok programul
Esti prea mic pentru astea, asteapta sa treci de 18 -20 ani, altfel o sa ai probleme
Toate cele bune
Din punctul meu de vedere antrenamentul ar putea fi putin schimbat pentru a fi mai eficient, ca de exemplu: Luni- Piept
Marti- Biceps si Triceps
Miercuri- Spate
Joi- Pauza
Vineri- Trapez si Umeri
Sambata- Abdomen si Picioare
Duminica- Pauza
Iar pentru latirea si ingrosarea spatelui nu e nimic special de facut, doar lucrul la aparatul pentru spate cu o bara mai mare. De asemenea, daca lucrezi la trapez si umeri se va mai forma spatele. Sper ca ti-am fost de ajutor!
E un program bun sau doar ok?
PS : ai facut sala sau faci? de cat timp?
Fac. am 4 ani si ceva in total. si am m-ai facut si alte sporturi.
Da, e ok cu schimbarile propuse de mine. Ca sa intelegi de ce : cand faci spate lucreaza si biceps, si tu daca cu doar 1 zi inainte ai bagat biceps nu o sa poti face spate 100 % + afecteaza si recuperarea bicepsului ( analog piept-triceps ).
Evident ca am gandit-o. I-am dat un sfat din ce mi-a fost si mie propus de un antrenor autorizat, stiind ca da rezultate. Ai putea totusi pentru binele universului doar sa sfatuiesti oamenii, ci nu sa-i desconsideri pentru parerile lor. O zi buna sa ai!
Arata-mi si mie antrenorul ala autorizat ( probabil a facut un curs de 3 luni si gata, e antrenor autorizat ).
Pentru cultura ta generala : la spate intra si biceps. deci daca azi faci biceps, maine NU POTI sa faci spate 100 %, ca te limiteaza bicepsul care inca nu s-a refacut + ca afecteaza recuperarea bicepsului.
Sunt 1000 de site-uri specializate in domeniu, si TOATE explica la el. ( + experienta mea personala, care se vede ca depaseste multi "antrenori autorizati" )
Se pare ca ai inceput sa ai o problema personala cu mine. Nu am negat niciodata ca informatia data de tine ar fi eronata, insa a fost o jignire la persoana mea, care nu isi avea rostul (prin acea intrebare retorica). Nu am tinut mortis sa demonstrez ca eu am dreptate avand in vedere ca nu era o parere personala, ci doar un sfat pe care l-am primit si am tinut sa-l dau mai departe, avand in vedere ca il credeam folositor. Ai putea sa te opresti din judecat si sa demonstrezi prin inteligenta ca sfatul tau este cel bun, nu prin compararea cu altii.
P.S. : termina cu structurile de genul "pentru cultura ta generala" si folosirea ghilimelelor in sens ironic. Nu stii cu cine ai de a face (poate cultura mea generala e mai vasta decat a ta, dar poate nu in domeniu) si ar trebui sa ai un minim de respect pentru oricine, cum si eu te-am respectat pe tine desi nu meritai.