Ma eu iti recomand sa faci o combinatie intre muay thai si bjj sau lupte libere, la muay thai esti lovit si cu genunchii, coatele si cu pumnii, picioarele deci probabil vei fi obisnuit cu asta cu timpul, forta in brate faci destula si la bjj si la lupte libere cand esti nevoit sa-i ridici toata greutatea lu' unu care poate sa fie "dublu" cat tine, si la lupte libere faci si rezistenta, la un impact cu salteaua si presat de greutatea celuilalt normal ca prinzi rezistenta corporala iar ca sa ai bicepsii mai mari e simplu, iti iei si tu niste gantere si lucrezi frumos acasa, te antrenezi luni-miercuri-vineri si odata la 2 saptamani maresti greutatea, adica nu stiu ai putea sa-ti iei un set de gantere, sau ai putea sa maresti numarul de repetari dar eu stiu ca trebuie sa maresti greutatea nu numarul de repetari. Acum faci cum vrei tu.
Ca sa ai mai multa rezistenta ar trebi sa dai cu piciorul si pumnul in ceva cam 30min pe zi.La inceput o sa-ti fie mai greu da o sa te obijnuesti.Boxeri sar foarte mult coarda pentru rezistenta.La bicepsi daca vrei masa fa cu haltera dar cu cat mai multe kg ca sa t-i se puna masa.
Nu am nici 13 ani impliniti, si nu cred ca e bine sa ridic haltere de la varsta asta, dar forta in brate cum as putea sa fac?
Flotari, dar fale in seturi. adica daca poti sa faci maxim 50, nu le fa pe toate odata si dupa aia nu mai poti, fa la inceput cate 10-15 cu pauze de 2 min intre ele si dupa altele si tot asa. Ti se dezvolta pectoralii si tricepsul. Ai putea sa ridici gantere...nu afecteaza cresterea daca de asta te temi. ( nu foare grele pana in 15Kg)
Du-te la sala :
http://www.getfit.ro/......serie.html
Uite acolo cum faci pentru forta, masa si rezistenta.
Incepi si tu cu exercitiile de baza urmate de cele de izolare.
P.S. : pentru forta in brate tricepsul conteaza peste 70 %, bicepsul este irelevant aproape
Si la skandenberg ce te ajuta mai mult: bicepsul, tricepsul sau antebratul? mereu m-am intrebat si asta.
Eu practic skandenberg, e mai complicat
Depinde de tehnica, intra si triceps, intra si spate ( aproape in toate, cu back-pressure ), si pieptul intra.
Dar da, incheietura si antebratul + rotatorii sunt cei mai importanti, apoi biceps, triceps si apoi umar. Umarul intra foarte mult. Apoi intra spatele si pieptul.
Depinde de tehnica, antebratul intra la toate tehnicile
Ce tehnica preferi? top-roll ( high hand sau low hand ) sau hook?
Nu le am prea mult cu "tehnicile", si nu stiu la ce se refere fiecare din cele enumerate de tine.
Dac nbu vrei sa faci haltere fa tractiuni pentru brate si abdomene pentru Piept so tot abdomenul
Pentru partea de sus a abdomenului, NU lucreaza tot abdomenul, ai nevoie si de alte exercitii.
Pai si cum faci skandenberg? haotic?
Rotatorii ii lucrezi?
Eu de exemplu cind lucram in sparing imi antrenam rezistenta, erau aruncaturi peste spate, lovituri in muschi, uneori la antrenament sa intimpla ca imi rupeam mina sau degetele dar dupa ce se vindecau devenau mai tari!
Pai fac si eu intr-o anumita tehnica dar nu stiu care e denumirea ei sau care sunt denumirile celorlalte...
Ok, oricum, ti-am zis grupele
Gasesti pe net exercitii de skandenberg. Pune accent pe forta, nu pe masa, maxim 5 repetari / serie, cand poti mai multe, maresti greutatea
Auzi, dar, stiind ca tu esti mai specializat in domeniu dupa cum ti-am urmarit raspunsurile date la intrebari, spune-mi si mie totusi cum sa fac sa-mi maresc forta bratelor si a picioarelor? (ma rog ma intereseaza mai mult cea a bratelor)
Adica pe mine nu ma intereseaza masa musculara, ci forta.
Pai faci antrenament de forta :
1. doar exercitii de baza, maxim 5 repetari, cand poti mai multe, maresti greutatea
2. pauze de 3-4 minute intre serii
3. pauze mai lungi intre antrenamente
Cele mai bune exercitii de baza :
http://www.optimumnutrition.ro/events/pr11.php
Sa nu lipseasca niciunul. Eu in plus fata de alea recomand mersul fermierului ( cu 2 gantere care adunate sa dea greutatea ta sau mai mult ) si tractiunile in prosop ( iti imbunatatesc priza la skan ) + antrenamentul rotatorilor ( cu un prosop legi un disc mare si ridici greutatea rotind pumnul in interior ).
Si maxim 4 antr pe saptamana, poate chiar 3, ca ai nevoie de timp de recuperare mai mare cand faci forta.
Andrei16263829 întreabă: