Pai primele 1-2 luni faci la toate aparatele pana te obisnuiesti cu ele, apoi in fiecare zi lucrezi doar o anumita grupa de muschi(ex:luni-pieptul, marti-spatele, etc.)...si vezi cand mananci mananca cu moderatie, mai putin dupa ora 6-7 seara cad nu trebuie sa mai mananci nimic
Bafta si spor la sala
Poti sa faci exercitii la toate aparatele, ca nu strica. de asemenea poti sa faci si exercitii pe saltea, gen ridicari cu piciorele si abdomenul. la inceput poti face 3 serii a cate 10 ridicari. dupa ce te obisnuiesti poti sa faci 2 serii a cate 15 ridicari (de exemplu). daca ai posibilitatea poarta greutati la picioare. le gasesti la magazine din astea sportive. este important sa nu faci pauze lungi intre exercitii. incearca sa inspiri pe nas si sa expiri pe gura, cand te odihnesti, pentru ca asa nu te mai simti prea obosita, la fel de important este sa nu bei prea multa apa in timp ce lucreaza corpul. adecvat este sa nu bei apa deloc in timpul exercitiilor, dar asta e putin mai dificil. nu trebuie sa te fortezi mai mult la inceput. important este sa ai ambitie. la alimentatie este important sa nu manci acelasi fel de mancare prea mult timp. daca manci snitel, de exemplu combina-l ca cateve legume, poti sa manci de toate, dar sa fie diversificat. nu manca dupa 8 seara (neaparat), cel tarziu la 7. abtine-te-te sa rontaiesti ceva in fata televizorului, asta nu ajuta. este important sa nu manci fructe si paine seara, pentru ca fructele iti dau energie si tu nu ai nevoie de ea seara cand te duci la culcare. bea multa apa. daca ai pofta de ceva dulce, este inregula, poti manca o portie de inghetata, sau ciocolata amara(aceasta nu ingrasa). dintre fructe cele mai adecvate sunt: ananasul, merele, kiwi. poate ca nu se va vedea in prima luna, ca ai slabit, dar cu timpul vei observa. in orice caz sa nu te simti complexta sau jignita de ceilalti, pentru ca, daca ei rad pe seama ta, sunt niste nesimtiti. daca vrei sa slabesti, fa-o pentru tine, nu pentru prostii aia, care se uita doar la fizicul unei persoane, nu si la psihicul ei. sper ca te-am ajutat. mult succes! p. s.: trebuie sa ai mare rabdare. iti dau si un link cu exercitii care ajuta mult:http://healthy.kudika.ro/......abire.html
Imi pare foarte rau, nu mi-am dat seama, totusi sper ca te-am ajutat.