Totul este bun, cu masura! Ca sa nu te ingrasi trebuie sa ai un program de masa, cu alimente cantarite.Mama mea a fost la nutritionist si acea nutritionista da diete pe baza de paine, o felie la pranza, una seara, etc. Intr-adevar, nu este bine sa mananci dulcuri sau alimente procesate, doar alimente BIO, gasesti raftul cu produse bio la Carrefour.
Niciunul nu ingrasa cat timp esti in deficit caloric si toate ingrasa daca esti in surplus caloric.
Ca sa dezvolti masa musculara e mult mai important ce si cat consumi decat ce eviti asta alaturi de antrenament si odihna, evident.
In acest articol vedem clar ca e un mit asta
http://sa-slabim-sanatos-impreuna.blogspot.ro/......grasa.html
nici un aliment nu ingrasa, ingrasarea se petrece cand consumam mai mult decat avem nevoie, atunci indiferent de macronutrient se converteste in grasimi
aici vedem ce alimente inhiba foametea
http://sa-slabim-sanatos-impreuna.blogspot.ro/......de%20foame
iar despre masa musculara stim faptul ca 25% sunt sintetizate pentru masa musculara asa ca nu trebuie evitata consumul de carne, in fapt nu trebuie evitat nimic, nici un macronutrient
in scimb trebuie facut culturism http://sa-slabim-sanatos-impreuna.blogspot.ro/......ii%20acasa
Daca revenim la ecuatia balantei calorice, atunci cand creste EIN ( excesul de calorii din dieta, sub forma de grasimi), pentru ca EST (energia stocata in organism) sa ramana zero (adica sa nu se produca ingrasarea) trebuie ca EIN=EOUT, adica daca creste EIN obligatoriu va trebui sa creasca EOUT. Pe scurt mananci mai mult, trebuie sa arzi mai mult ca sa nu te ingrasi.
EST=EIN - EOUT
EIN reprezinta ceea ce consumam sub forma de hrana
EOUT reprezinta cheltuiala organismului pentru functiile vitale (respiratie, circulatie, mentinerea temperaturii corpului. etc, intr-un cuvant metabolismul bazal) plus energia consumata in activitatea zilnica (mers, urcatul scarilor, alergat, etc)
EST reprezinta energia care ramane in corp in functie de variatia celorlalti termeni ai ecuatiei, EIN si EOUT.
Daca creste EIN creste si EST, daca scade EIN scade si EST, daca creste EOUT scade EST, daca scade EOUT creste EST. In practica s-ar traduce asa: mancam mai mult, ne ingrasam, mancam mai putin, slabim, cheltuim mai putina energie (scade metabolismul) ne ingrasam, cheltuim mai multa energie (creste metabolismul), slabim.
Subiectii experimentului au fost 4 persoane obeze (unii diabetici) si 1 persoana usor supraponderala. Toti au consumat diete hipocalorice in care proportia macronutrientilor a variat masiv, lipidele de la 12% la 83%, carbohidratii de la 3% la 64% si proteinele de la 14% la 36%. Dietele au fost consumate alternativ, o dieta high fat urmata de una high carb, urmata din nou de high fat si tot asa timp de 77 de zile. Fiecare dieta a fost tinuta minim 3 saptamani, uneori 4 saptamani sau mai mult.
Rezultatul a fost ca pierderea in greutate a fost constanta pe intreaga perioada a studiului, indiferent de compozitia dietei sau de tipul de grasime (saturata versus nesaturata). S-au observat variatii de greutate cand trecerea s-a facut de la o dieta la alta, datorita pierderii sau retentiei de apa, variatii care dupa cateva zile s-au stabilizat si pierderea in greutate a continuat dupa aceea.
Dietele low carb au produs asa cum se astepta un nivel ridicat de satietate, desi dietele au avut doar 1200 de Cal, singura neplacere a fost monotonia acestora. Interesant ca nivelul cel mai ridicat de satietate s-a produs cand structura dietei a fost 70% lipide si 30% proteine, dieta care, asa cum au observat cercettatorii, este cel mai usor de urmat atunci cand se consuma carne, peste si produse lactate.
Ma bucur ca te-am ajutat
Daca nu iti pare scarbosc, incearca cu jumatate de ora inainte de a merge la sala sa mananci o lingura de unt de arahide(dar sa fie cat de cat de calitate)