| MihaiAlexandru11 a întrebat:

Salut,tpu.As vrea niște sfaturi.Am 15 ani și vreau sa cresc in inaltime,iar eu mâncând multă carne slaba,piept de pui ca exemplu și având o alimentație totuși sănătoasă,mananc ovaz, salate etc.Eu fac și calistechnics și totuși vreau sa pun și niște muschi, greutatea mea fiind de 70 kg. Vreau sa cresc in masa musculara, dar întrebarea mea este dacă pot manca orice.Totodata vreau sa spun ca pe lângă"orice"mananc și ceva consistent.Am uitat sa menționez ca inaltimea mea este de 1.75 cm

11 răspunsuri:
| Becali2077 a răspuns:

Ai 1.75 dar cât vrei să ai 2 metri?

| Cinic a răspuns:

Pai ai 15 ani si 1.75 esti deja in media de inaltime din Romania. Si pana la 21 de ani poti usor sa ajungi la 1.85. Nu ai de ce sa iti faci griji.

| darrio2007 a răspuns:

Deja esti inalt la varsta ta. Vei creste conform geneticii organismului tau.
Nu forta nota, ca nu va fi bine.

| MihaiAlexandru11 explică (pentru Becali2077):

Nu,dar măcar puțin sa ma mai inalt.

| MihaiAlexandru11 explică (pentru Cinic):

Multumesc pentru răspuns, Cinic! Seara frumoasa, doamne ajuta!

| MihaiAlexandru11 explică (pentru darrio2007):

Am înțeles, Dario! Seara buna!

| Violleta2022 a răspuns:

Manaca sanatos detoate, fiindca esti in crestere si nu ai nevoie sa-ti cresti muschi la anisorii astia, ci sa te dezvolti sanatos si armonios.

| ojadeunghii a răspuns:

Si eu la varsta ta am avut aceeasi inaltime. faci foarte bine ca mananci sanatos si ca-ti lucrezi corpul. singurele mele sfaturi pentru o dezvoltare propice sunt sa te culci la o ora rezonabila si sa ai cel putin 7-8 ore de somn pe noapte (somnul ajuta foarte mult la crestere) si sa eviti orice tentatie de a fuma (fumatul opreste cresterea in inaltime - m-am apucat la 17 avand 180cm si acum la 18 ani tot 180cm am)

| MihaiAlexandru11 explică (pentru Violleta2022):

Multumesc frumos, pentru răspuns, doamna Violeta!

| SkandallKamataru a răspuns:

Mananca grasimi sanatoase, omega 3, peste, astea sunt esentiale si maresc testosteronul, nu e chiar bine sa mananci carne slaba si fara grasimi, ideea e sa nu exagerezi si sa nu mananci prea mult gatit in ulei.
Pentru cresterea in inaltime, adauga si suplimente precum vitamina k2, magneziu, omega 3, zinc, calciu, vitamina d3 + efort (ceea ce faci acum) si e suficient, o sa iti atingi potentialul genetic si o sa te dezvolti cum trebuie.

| SkandallKamataru a răspuns:

Pai violeta dobitoaco care esti, cum sa te dezvolti sanatos si armonios daca ii spui sa nu isi lucreze corpul si sa ramana un atrofiat? Nu asa functioneaza.
Prin sala si exercitii executate corect, se regleaza hormonii, are mai multa energie, se dezvolta sistemul osos, musculatura... daca sta degeaba nu lucreaza la nimic din corpul lui.