Exista si varianta sa nu ai efectiv forta necesara sa faci tractiuni. Incearca intre timp sa exersezi cu alt tip de exercitii pentru brate si dupa sa revii la tractiuni cand simti ca esti pregatit.
Succes!
Iti recomand pentru inceput sa incepi cu niste flotari, azi 10 maine 20 pana evoluezi si cresti si dupa faci o tractiune si dupa ce o faci n ai rezolvat nimic si pierzi timpul si *** aya e
Pai cum sa faci asa din prima? Trebuie lent la sala sa maresti masa musculara, sa ai o greutate buna si vei putea face. Nu ai masa musculara necesara, si poate nici greutatea.
Cati ''profesionisti'' in sport observ la intrebarile din sectiunea asta.Vezi ca in cazul tractiunilor poti sa iti lucrezi grupele de muschi folosind alte exercitii (cum sugereaza ''domnul'' cu funda) si in continuare sa nu poti face nici macar una singura.Am intalnit N cazuri la incepatori.Nu imi faci tu mie fandari spre exemplu ca sa poti face dupa aceea genuflexiuni cu haltera in spate, nu asa functioneaza.Tractiunile trebuiesc exersate zilnic pana reusesti UNA, dupa care totul este mai usor.Si exista mai multe tipuri de tractiuni, tu pe care ai incercat-o? Iti voi lasa link ca sa intelegi ce zic despre modurile de tractiuni. https://www.youtube.com/watch?v=f2QA8a4QjQY
Serios? DE CAND flotarile ajuta la tractiuni, cand lucreaza CU TOTUL alti muschi?
Cred ca ai vrut sa zici mult RAMAT (cu gantera, cu haltera, la aparat) + indreptari + HELCOMETRU LA GREU.
"Ai aici cateva moduri in care te poti antrena pana sa reusesti sa faci tractiuni:
1. Tractiuni negative - te ridici cu ajutor (fie folosesti un scaun, fie te impinge cineva) si te lasi in jos cat mai incet posibil.
2. Izometrie - te ridici in acelasi mod ca la 1, dar in loc sa cobori, mentii pozitia cat mai mult posibil.
3. Tractiuni asistate - exista aparate pentru asa ceva, dar daca nu ai acces la niciunul sunt la fel de utile benzile elastice. Ai aici exemplu: https://youtu.be/RKLLh8dHRhg
4. Ramat invers - il poti face la orice bara, la paralele sau la inele, depinde de care dispui.
P.S. Flotarile nu te ajuta la tractiuni, ele implica alti muschi."
Nu stiu dacă au rost ghilimelele avand in vedere ca raspunsul original imi apartinea mie, dar aici am dat copy/paste, so here we go.