Te bati, dar nu dai tare + ai protectie (tibiere, proteza la dinti, fase pe incheieturi, etc.).
Unde merg eu doar vinerea ne batem intre noi, daca nu-ti place nu te duci vinerea si gata. Dar mie atunci mi se pare ca invat cel mai mult.
In general facem asa:
- luni: tehnica. Sparring cu combinatii (gen directa de dreapta + croseu de stanga + tibie la coaste). Unul da si altul blocheaza si apoi cealaltl.
E usor ca stii ce da si poti bloca.
Marti -> atac si contra. Spre ex. unul da low-kick, cealalt trage piciorul ca sa evite lovitura si riposteaza cu picior la corp + directa + uppercut + alt picior la coapsa.
O runda unul da doar low-kick si celalalt combinatia de care am zis si apoi se inverseaza rolurile.
- miercuri: FORTA. Dam in saci sau in padd-uri combinatii, dar cat de tare putem. Scop: marirea fortei de lovire
- joi: se face intensitate in general. Dam la palma, la manusa (nu in garda), scopul este VITEZA. Cat mai rapid posibil.
- vineri: lupta la liber, o runda box o runda kickbox, 8 runde in total. In pauzele dintre runde se fac flotari, genuflexiuni cu saritura, etc... nu prea te odihnesti
Si sambata nu stiu ce se face, ca nu am fost niciodata sambata.
Cam asa este.
Te invata miscari cum sa te lupti, sa te puna sa lupti cu cineva te va pune dar nu asa repede. Sper ca te am ajutat
Ai facut vreodata sau comentezi sa te afli in treaba?
Ti-am zis mai sus.
Bine, ce-am zis eu se aplica dupa 1-2 saptamani. In primele saptamana teinvata sa dai corect (spre ex. orice lovitura de pumn pleaca din sold, cu pivotarea piciorului, te invata sa lovesti din miscare, sa blochezi, etc.).
Ca spre ex.nu o sa stii sa blochezi un croseu, un middle-kick la coaste, un low-kick, etc.
O sa-ti ia 2-3 saptamani chiar sa inveti sa lovesti corect. Unora le ia chiar mai mult, nu e asa simplu cum pare sa implici tot corpul, majoritatea dau din umar ceea ce nu e corect.
bogdanstelistul întreabă: