| Louys a întrebat:

Sunt sportiv de contact, si mai fac si forta.
Recent, mi-am facut o reteta de shake din 2 oua crude, lapte, o banana, si o lingura de unt de arahide.
Ce ziceti, e o reteta buna? Mentionez ca am 14 ani.

6 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Fără oua crude e ok. Ceva de genul îmi fac și eu dimineața doar că cu lapte de capra sau de cocos, o banană și 2 cupe de proteină de orice fel, in special vegetală și mai aduag câteva fructe de zmeură.

| aXy99 a răspuns:

E super, daca aveai si o pudra proteica era si mai bine.
Din cate stiu ouale crude nu sunt bune, risti sa iei salmonela sau alte boli de genul, desi sunt slabe sansele.

| Cosmin86 a răspuns:

Ouale crude au o enzima (avidina se numeste) care impiedica absorbtia proteinelor. Pe scurt: iti sabotezi singur shake-ul (asta pe langa riscul de salmonela).

Prea mult rocky strica... nu e mai bine sa mananci tu o friptura? Are 25-30 de gr de proteina (fata de 15-16 gr cate sunt in shake-ul ala), fara atatea grasimi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Nu uita de avidina, care impiedica absorbtia proteica... ca si eu ma uitam la rocky cand aveam 14 ani si incercam sa-l imit laughing

| Louys explică (pentru Cosmin86):

Eu nu am vazut nici un film Rocky, desi sincer sa fiu, mi-as dori sa vad unul, dar ideea e ca eu am auzit recomandari pentru consumarea oualor crude, si m-am gandit sa incerc asa ceva.

| aXy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Pe asta n-o stiam happy