Cele mai bune sunt exercitiile la masa de skandenberg cu oameni ( de preferat sportivi profesionisti )
Pe locul 2 sala, exercitii care lucreaza in special linia spate-biceps-antebrat si exercitii de incheietura, de genul :
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
De cate ori trebuie sa ma antrenez pe saptamana?
Este bine daca combin sala cu skanderbergul? ...adica dupa ce fac de ex:biceps si spate sa ma antrenez pentru skanderberg?
Skanderberg sa fac intr-o zi cand nu am antrenamente?
Da, normal. skandenberg faci 1 zi pe saptamana, la masa speciala, in rest sala.
Dar si la sala te antrenezi diferit, faci doar exercitii de baza si doar pentru forta ( sub 5 repetari, poti peste maresti greutatea )
Da, normal ca intr-o zi separata. chiar la 2 zile de sala.
eu fac :
luni (tras) : spate-biceps-antebrat
marti impins : piept, triceps, umeri
joi - picioare
vineri - skandenberg
Si inca ceva, vezi pe ce tehnica ai mai multa forta ( top-roll, hook, side, etc. ).
Si de ex vineri cand fac skanderber sa fac si exercitii pentru incheietura si izometrie?
Nu, skandenbergul efectiv o sa-ti rupa incheietura. si e deja izometrie.
Cam asa arata un antrenamnet de skandenberg :
http://www.youtube.com/watch?v=qPNXl1flf8c
Tractiunile la bara ajuta la skanderberg?
Da.
Sa faci si tractiuni in prosop ( ajuta la degete ) si tractiuni cu incheietura indoita. Pe langa cele clasice evident.
p.s. : gaseste o bara groasa unde sa faci, daca nu e groasa infasori un prosop pana o faci mai groasa. Pentru skandenberg trebuie sa faci exercitii cu o priza diferita fata de bodybuilding
Tractiunile sa le fac cand fac spate si biceps?
Pai normal ca faci tractiuni cand faci spate
Spatele il lucrezi cu tractiuni, ramat si indreptari.
Mersi mult pentru raspunsuri, mai astept sfaturi de la tine
Nu pot sa-l pun pe un baiat la skanderberg si am antebratul si bicepsul mai mari ca ai lui....cum fac sa-l pun?
Incearca din incheietura, sa-i sucesti incheietura pe spate sau sa-i desfaci degetele
si baga si muschii spatelui in miscare.
p.s. : degeaba ai bicepsul mai mare, bicepsul nu prea conteaza
Sau daca trage mai repede ca mine eu nu mai pot face nimic
Ba da, blochezi intrand pe rotatori, asa face instalatorul ( daniel andronache, campion european ) mereu.
vezi meciul asta :
http://www.youtube.com/watch?v=lBnsvc0IgbU
In dreapta, la 15:24, tipul in alb ( panfil ). Vezi, celalalt a fost mult mai rapid si mai puternic dar l-a blocat pe rotatori si apoi l-a dat
Eu am antebratul mai tare ca incheietura ce tehnica imi recomanzi?
Hook
Sau nu inteleg eu care ma antrenez pentru forta si alti care nu fac nimic se joaca cu mine la skanderberg!
Cum te antrenezi tu pentru forta?
Pentru forta fac: 3 seri de 5 tractiuni la bara cu greutati, 3 seri a cate 5 repetari cu greutate mare, izometrie... daca te rog sa imi recomanzi un program saptamanal
Pai ok, dar ce obiective ai? skandenberg sau forta generala? nu le poti face pe amandoua in acelasi timp
p.s. : Paul Pirjol este cel mai puternic roman ( trage camioane, locomotive, etc. ) si totusi la skandenberg nu e nici macar in primii 10. De-asta zic, ori vrei forta generala, ori skandenberg.
Eu mai mult mas baza pe skanderberg!
Ai messenger?
Da
Zi id si iti povestesc acolo, ca mi-e lene sa tot pun comentarii
Lucy_stroia
Asta este idul: lucy_stroia
Cipi1212 întreabă: