Daca iti frica de sporturile violente te sfatuiesc sa te apuci de sah. Luptatorii rezista la lovituri datorita antrenamentelor indelungate. Si sa stii ca apar in timp contuziile la creier.
1.Cei din mma sunt fake sunt regizate majoritatea au mai fost cazuri in care au patit cazuri grave dar majoritate sunt regizate.
2. Daca vrei box nu recomand poti sa mori foarte usor daca nu ai un corp puternic si cum ti-as zice sa ai sange in c***e
Vrei sa devii luptător de MMA dar îți este frică de accidentări?
Este ca și cum ai vrea să devii scafandru dar îți este frică de apă.
MMA este un sport de contact în care doi oameni antrenați ani de zile să lovească își cară pumni și picioare până când unul dintre ei este inconștient.
Nu ai cum să elimini riscul accidentării, indiferent cât de mult te-ai antrena. Poți deveni un încasator mai bun, dar traumele se adună în timp.
Dacă te temi pentru creierul tău, alege-ți o carieră în care scopul este altul decât de a bate oameni până când își pierd cunoștința.
Nu am spus că frica nu este normală.
Am spus doar că nu poți spera să lupți în MMA și să scapi fără accidentări și fără traumatisme. Este inevitabil
Stiu.dar nu vreau sa fac o cariera lunga..intre 7-10 anii si as vrea sa plec afara sa pot scoate catii mai multi banii in acest timp.
Ai idee ce înseamnă 10 ani de încasat pumni și picioare în cap?
Există situații în care un singur pumn este suficient ca să te omoare sau să te lase paralizat pe viață. Tu vrei o carieră "scurtă" de 10 ani.
Nu vreau să te sperii, dar la un moment dat am avut ocazia să țin în mână un craniu adevărat.
Examinând acel craniu, am observat că osul de la tâmplă era atât de subțire încât era translucid, se vedea lumina prin el. Adică oferea aproape zero protecție.
Nu vreau să-mi imaginez ce înseamnă să primești în zona aia un pumn care-ți aplică 500 kg forță și-ți deplasează capul cu o accelerație de 53g (adică de 53 de ori accelerația gravitațională).
În locul tău nu aș ține să aflu.
Bun e adevarat dar explica mi si mie cum luptatorii duc in picioare atatia pumnii si coate in cap si mai ales in acele zone
Este ca și cum ai spune "unii oameni merg pe front și nu sunt răniți. Rezultă că războiul nu e atât de periculos".
Da, unii duc pe picioare o carieră de luptător, datorită unei combinații de antrenament și noroc chior. Dar faptul că nu ai murit în ring nu înseamnă că scapi fără urmări. Loviturile se adună, iar efectele pot deveni vizibile ani mai târziu. Poți avea o trauma microscopică la un vas de sânge din creier, care nu are niciun simptom până când la un moment dat te omoară.
Îți luxezi o mână jucând badminton și apoi te doare toată viața când e vreme nasoală. Tu îți propui să primești ciocane în cap și să scapi nevătămat.
Eu unul am evitat să mă bat și în clasa a treia, pentru că și atunci poți să dai o căpățână de colțul băncii și să rămâi acolo. Tu faci ce vrei.
Jocul e pe propria raspundere...dar totusi cu un antrenament bun si multa munca te poti descurca destul de ok un timp
De la cata bataie mananca la antrenament, se "calesc", doar ei stiu cate arcade sparte au avut, de cate ori nasu` spart, si asa mai departe.
Clar ca continua, este chestie si de orgoliu, de bani, etc.
Atata timp cat traiesti, poti sa continui, parerea mea.
Este un sport dur, nu e facut pentru oricine.
Daca ti-e frica de accidentari nu te baga, n-are rost.
Eventual baga-te iar dupa ce incasezi cateva te inveti cu toata treaba si nu-ti mai este frica, sti cu ce se mananca.