| Anonymous95 a întrebat:

Vreau sa imi cresc masa musculara. Adica sa fac muschi. Mi-am luat aparat multifunctional pentru exercitii ( http://www.shopping-experts.ro/......a-005.jpeg ) si gantere, fac flotari, tractiuni la bara etc. Am inceput de o saptamana.

Ceva sfaturi imi puteti da? Cum sa fac mai repede muschi, fara steroizi sau alte tampenii. Doar antrenament. Si alergatul ajuta? De exemplu 5-10km pe zi? Sau trebuie mai mult? Astept sfaturi.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Tu omiti alimentatia, muschii NU CRESC de la exercitii.

La exercitii tu doar "rupi fibrele" ( adica distrugi muschii intr-o anumita masura prin microrupturi de fibre ). Apoi, in zilele de odihna, muschii se refac si ATUNCI CRESC.

Ei se refac cu proteine ( carne, branza, oua, alte lactate, peste, unele legume ).

Deci, prima chestie => 4-5 mese pe zi bogate in proteine ( cu 3 mese pe zi nu pune nimeni muschi )

6 răspunsuri:
| elComandantee a răspuns:

Prea mult cardio duce la pierderea masei musculare.
Oricum nu o să faci cine ştie ce mare brânză acasă...

| Anonymous95 explică (pentru elComandantee):

De ce zici asta? Cu tot cu aparat, gantere si diverse exercitii?

| Memecy a răspuns:

1.multe multe lichide ( mda clasic) apa, supe etc.
2.consuma alimente bogate in proteine
orez, carne, soia etc atat de origine vegetala cat si animala
3. fructe multe

| elComandantee a răspuns (pentru Anonymous95):

N-ai aceeaşi motivaţie, nu ai de unde să ceri sfaturi, dacă faci un exerciţiu greşit nu are cine să-ţi spună, nu ai de unde să primeşti sfaturi, doar să te documentezi singur.
etc...

| BlackheartQueen a răspuns:

Buna!
Iti trebuie un anumit set de exercitii. Trebuie sa lucrezi fiecare grupa de muschi, de la brate. Alergatul te ajuta dar nu sunt rezultate doar din asta. Poti sa alergi 20 de minute pe zi. Cat poti. Trebuie sa te antrenezi de minim 3 ori pe saptamana. De preferat sa faci o pauza de o zi daca te antrenezi 3 zile la rand. Rezultate vor aparea cam dupa o luna si jumatate.

| cristi1505 a răspuns:

"sa faci muschi mai repede"? Rezultate se vad dupa minim 3 luni de sala cu o alimentatie bogata in proteine, odihna suficenta si antrenament doar cat trebuiesi cum trebuie. Daca esti in perioada de masa musculara(asa banuiesc pentru ca ai zis ca vrei muschi) nu alerga.Alergatul este un exercitiu cardio deci lasa-l deoparte.