| Kpm_Deniz_1990 a întrebat:

Vreau sa știu și eu dacă flotările îți pot distruge articulatiile si argumentați. Am venit aseară de la antrenamente și azi dimineața m-am trezit cu o durere la umeri, dar nu foarte mare. Eu obisnuiesc sa fac pe zi 300-400 flotari in afara de antrenamentele care sunt 3 pe săptămână. Intr o serie de flotari fac 90 una după alta și mi-a zis mama că pot sa mi distrug articulatiile si vreau sa știu daca asa e.

Răspuns Apreciat de Editori
| Cosmin86 a răspuns:

De ce "zilnic"? Muschii se dezolta in zilele de pauza. Fa flotari de 1-2 ori/saptamana, lasa muschii si articulatiile sa se refaca.

SI pe langa flotari fa si tractiuni (lucreaza muschii care NU se lucreaza la flotari: piept, spate, deltoid posterior, antebrat) si alte exercitii.

Si mai bine faci flotari cu greutate si faci maxim 8. Cand POTI peste 8 flotari, maresti greutatea.

p.s.: sper ca le faci la paralele, unde ai tot corpul in aer, nu cu picioarele sprijinite ca la flotarile clasice, alea sunt pentru incalzire.

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Odată și odată ajung și articulațiile la uzură. Sportul de performanță doar grăbește cu ceva treaba asta

| Kpm_Deniz_1990 explică (pentru sierra1):

Păi și până la urmă flotarile le uzează sau nu?

| sierra1 a răspuns (pentru Kpm_Deniz_1990):

Da nene, da - ți-am scris foate clar: Sportul de performanță doar grăbește cu ceva treaba asta

| Rotazi a răspuns:

"Dotarile"? Ce dotari?

| Kpm_Deniz_1990 explică (pentru Rotazi):

Flotari*

| Rotazi a răspuns (pentru Kpm_Deniz_1990):

A, da, E un efort in plus si grabeste uzura articulatiilor.
De ce faci asa de multe? Nu ar trebui sa fii indrumat de un antrenor?