anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, vreau si eu cam top 5 suplimente pentru a creste rapid in masa musculara, nu conteaza daca "te umfla" am 1.73 si 73kg si 16 ani.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai, esti deja cam umflat, ca la 1.73 ai mai mult decat este normal.
In orice caz, suplimentele pentru cresterea musculara nu sunt recomandate copiilor in crestere, ca-i afectraeza sistemul hormonal si le creeaza mari probleme.
Apelezi la alea dupa 20-25 de ani, cand ti s-a incheiat cresterea.
Pana atunci, practica un sport, ca sa ti se modeleze muschii ca si asa esti usor peste kilogramele normale.

| Mirea_Alexandru_2002 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu..serios chiar nu am burta deloc

| Cosmin86 a răspuns:

Nu exista masa musculara "rapid". Si cu suplimente (proteine, creatina, glutamina, oxid nitric) tot in ani de zile o sa ai muschi.

| Cosmin86 a răspuns:

Un top ar fi:

1. oxid nitric (clar locul 1)
2. creatina
3. wheight gainer

Si cam astea umfla, restul sunt pentru refacere.

| Mirea_Alexandru_2002 a răspuns (pentru Cosmin86):

Iau creatina de cam 1 luna inainte de antrenament...adica cam de 2 ori pe saptamana si nu prea se vede cine stie ce fac de 2 luni sala

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mirea_Alexandru_2002):

De 2 ori pe saptamana? Se ia zilnic... deci de 7 ori pe saptamana.

o portie pe zi. nu conteaza ca e inainte sau dupa antrenament sau chiar dimineata, important e sa fie.

p.s.: 2 luni = ft putin, fa si tu 8 luni sau 1 an, ca sa vezi ceva.

| DanielHX a răspuns:

Raspuns rapid pentru intrebarea ta: BCAA, Leucina, Whey Izolat, Creatina Mono/Clorhidrata, Glutamina. Iar cei care zic ca iti afecteaza dezvoltarea in sens negativ sunt niste prosti pe scurt. Nu vei avea probleme hormonale, nici altfel de probleme de la suplimente. Consuma 2-5litri de apa pe zi si alimentatia sa se axeze pe proteine si grasimi nesaturate. Nu construiesti masa musculara "rapid" indiferent ce iei, depinde de nivelul de efort care-l depui.